Mooroolbark Namaz Vakitleri (Diyanet Mooroolbark Ezan Saatleri)

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mooroolbark namaz vakitleri takvimini sayfamız üzerinden anlık olarak Sabah, Öğlen, ikindi, akşam ve yatsı namazın imsak ile ezan saatlerine ulaşabilirsiniz. Günde beş vakit farz namazı vardır. Vakit namazları, vakti girdikten itibaren, vaktin sonuna kadar edâ edilen Namazlardır. Her Beş Namazın Vakti ve saati farklıdır. Bu nedenle Vakit, namazın sıhhatinin en başta gelen şartıdır.

Mooroolbark İçin Haftalık / Aylık Namaz Vakitleri

Miladi TarihİmsakGüneşÖğleİkindiAkşamYatsı


Sabah namazının kılınabilmesi,
için öncelikle vaktinin girmesi gerekir. Vakti ise takvimlerde imsak olarak belirtilen zamanda girer ve güneş doğana kadar devam eder bu ifadelere saatlere takvimlere bakarak ulaşılır. Ve namaz için vakit farzdır bu nedenle vakti dışında kılınması uygun olmaz çeşitli sebeplerle kılınamayan namazlar kaza edilir. Sabah namazı sünnet ve farz olmak üzere 4 rekâttan oluşur.

Öğlen namazının kılınabilmesi, Öğle namazını sessiz kılmak vaciptir. Öğle namazının sessiz kılınması gerekir bilerek sesli okumak tahrimen mekruhtur sehiv secdesi gerektirir. Sessizden kasıt kendi duyacağınız bir ses ve dudakların kıpırdamasıdır eğer dudaklarda kıpırdamaz sadece kalbinizden okursanız bu durumda da kıraat vacip olan kıraat gerçekleşmemiş olur onun için dikkatli olunmalıdır. Öğlen Namaz için niyet ettim Allah rızası için öğle namazının farzını kılmaya diyerek niyet edilir ve 4 rekat farz namaz kılınır.

İkindi namazının kılınabilmesi, İkindi namazı 4 rekat sünnet ve 4 rekat farz olmak üzere 8 rekattan oluşur. İkindi Namazı da sessiz bir namazdır ve dudakların kıpırdaması ile kendi duyabileceğimiz bir ses ile kılınır. İkindi namazına ilk önce niyet ettim Allah rızası için 4 rekatlık ikindi namazının sünnetini kılmaya diyerek niyet edilir ve 4 rekat kılınır daha sonra ise niyet ettim Allah rızası için ikindi namazının 4 rekatlık farzını kılmaya diyerek niyet edilir ve 4 rekatlık farz namaz kılınır.

Akşam namazının kılınabilmesi, Akşam namazı sesli kıraat edilen bir namazdır ve 3 rekat farz 2 rekat sünnet olmak üzere 5 rekattan oluşur. Akşam namazı gecenin başlangıç namazıdır ve süresi kısıtlıdır onun için acele edilerek zamanında kılınmasında fayda vardır. Akşam namazının vakti akşam ezanının okunması ile girer ve yatsı ezanına kadar sürer. Bu vakitler içerisinde kılınır.

Yatsı namazının kılınabilmesi, Günün son namazıdır. Yatsı namazının vakti yatsı ezanı ile başlar ve imsak vaktine kadar sürer bu yüzden çok uzun bir süresi vardır. Yatsı namazı 4 rekat sünnet 4 rekat farz 2 rekat son sünnet 3 rekat vitir namazı olmak üzere toplam 13 rekattır. Aslında vitir namazı ayrı bir namazdır ama yatsı vaktinde kılınması gereken vacip zorunlu bir namazdır. Namaz cemaat ile kılınıyorsa niyet ettim Allah rızası için yatsı namazının farzını kılmaya diye niyet edilir daha sonra imam tekbir alınca uydum imama denilerek tekbir getirilir ve namaza başlanılır.

Cuma namazının kılınabilmesi, Cuma Namazı, haftada bir gün kılınan, vakit namazlarına nazaran kendisine mahsus şartları ve husûsiyetleri bulunan bir namazdır. Cuma; cem olmak, toplanmak mânalarına gelir. Cuma hutbesi farzdır. Hutbesiz Cuma namazı sahih olmaz. Cum’a günü öğlen namazı vakti içinde bir hutbeden sonra cemaatle ve cehren kılınan iki rekat farz-ı ayn namaz. Cuma namazının farzı iki rekattır. Cumanın farz olan bu iki rekatından ayrı olarak, dördü farzdan önce, dördü de farzdan sonra olmak üzere, sekiz rekat da sünneti vardır. Vakit girdikten sonra, önce cumanın dört rekatlı ilk sünneti kılınır.

Teravih namazının kılınabilmesi, Teravih namazı sünnet-i müekkede olan bir namazdır. Müslüman her kadın ve erkeğin Ramazan ayında Teravih namazı kılması sünnetir. Lakin şunu belirtmeliyiz teravih namazı Ramazan ayı ile bağlantılıdır. Yani Ramazan ayı dışında oruç tutulduğu taktirde teravih namazı kılınmamaktadır. Peygamberimiz ramazan gecelerini ihyaya daha fazla önem vermiştir. Teravihte bu önemin bir eseridir. İslam alimlerimizin ortak görüşüne göre Teravih namazı 20 rekattır . “Niyet ettim Allah rızası için teravih namazını kılmaya, uydum imama.” diyerek niyet eder ve imamın tekbirinden sonra “Allahü Ekber” diyerek tekbir alır ve ellerini bağlar.

Yukarıda Belirtilen Diyanet takvimine uygun Mooroolbark için namaz vakitleri tablosunu, Diyanet İşleri Başkanlığı resmi web sitesinden bire bir düzenli olarak güncellenmektedir. Mooroolbark Sabah, Öğle, İkindi, Akşam, ve yatsı namaz saatleri ile Mooroolbark Cuma namazının ezan vakitlerine Secdem.net sayfamızdan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.