Anlamını bilmediğimiz kelimlerin veya sözlerin günümüzde gelinen teknoloji ile anlamını bilmediğimiz sözlerin bilinmesi ve öğrenmesi çok daha kolay olmuş. Dini terimlerde bilmediğiniz sözlerin ve kelimelerin anlamını her geçen gün yeni bilmediğimiz kelimeler öğreniyoruz. Özelikle dini bilgiler içerisinde çok yabancı olduğumuz ve manasını bilmediğimiz bir çok sözler yer alıyor. Bu gün sizler için Ateist ne demektir? veya Ateist nedir? sorusunu cevaplamaya çalışacağız.
Dehrî, dinsiz.
Kötülüklerin en kötüsü, Allahü teâlâya inanmamak (ateist olmak) tır. (Hadîs-i şerîf-Berîka)
Ateistler, Allahü teâlâya inanmazlar. “Her şey tabîat kânunları ile vâr oluyor. Bir yaratıcı yoktur. Dehr yâni zaman ilerledikçe, her şey değişmektedir” derler. (Seyyid Şerîf Cürcânî)
Kitablarında din ile mücâdele eden ve “Dinleri yok etmek, materyalizmin, marksizmin alfâbesidir” diyen Lenin, iktidârı ele geçirdikten sonra Rusya’da ateistler birliğini kurmuştur.
(Seâdet-i Ebediyye)
Kendilerini akıllı, ilim adamı ve hiç yanılmaz sanan dinsizler üç kısımdır: 1) Ateistler. 2) Herşeyi tabîat yapıyor diyen tabî’iyyeciler. 3) Yunan filozofları ve bu arada Sokrat ile talebesi Eflâtun ve onun da talebesi Aristo’nun yolunda olanlar. (İmâm-ı Gazâlî)