Konularına göre alfabetik Kur’an sistematik fihristi kelime sözleri. Haşr kuranda nasıl geçiyor? Haşr ile ilgili Kur’anı Kerim de sure ve ayetlerin anlamları meali nedir? Haşrı anlatan ayetler nelerdir? Kuranda haşr ile alakalı ilgili arapça sure ve ayetlerin okunuşları hangileridir? Kurani Kerimde haşr hakkında neler söylüyor?
Hicr Suresi, 25. ayet okunuşu : Ve inne rabbeke huve yahşuruhum, innehu hakîmun alîm(alîmun).
Hicr Suresi, 25. ayet: Ve şüphesiz senin Rabbin, O, onları haşredecektir. Gerçekten O, hüküm ve hikmet sahibidir, bilendir.
İsra Suresi, 97. ayet okunuşu : Ve men yehdillâhu fe huvel muhted(muhtedi), ve men yudlil fe len tecide lehum evliyâe min dûnihî, ve nahşuruhum yevmel kıyâmeti alâ vucûhihim umyen ve bukmen ve summâ(summen), me’vâhum cehennem(cehennemu), kullemâ habet zidnâhum saîrâ(saîren).
İsra Suresi, 97. ayet: Allah, kimi hidayete erdirirse, işte o, hidayet bulmuştur, kimi saptırırsa onlar için O’nun dışında asla veliler bulamazsın. Kıyamet günü, Biz onları yüzükoyun körler, dilsizler ve sağırlar olarak haşrederiz. Onların barınma yerleri cehennemdir; ateşi sükun buldukça, çılgın alevini onlara arttırırız.
Meryem Suresi, 68. ayet okunuşu : Fe ve rabbike le nahşurennehum veş şeyâtîne summe le nuhdırannehum havle cehenneme cisiyyâ(cisiyyen).
Meryem Suresi, 68. ayet: Andolsun Rabbine, Biz onları da, şeytanları da mutlaka haşredeceğiz, sonra onları cehennemin çevresinde diz üstü çökmüş olarak hazır bulunduracağız.
Taha Suresi, 124. ayeti : Ve men a’rada an zikrî fe inne lehu maîşeten danken ve nahşuruhu yevmel kıyâmeti a’mâ.
Taha Suresi, 124. ayet: “Kim de Benim zikrimden yüz çevirirse, artık onun için sıkıntılı bir geçim vardır ve Biz onu kıyamet günü kör olarak haşredeceğiz.”
Taha Suresi, 125. ayet okunuşu : Kâle rabbi lime haşertenî a’mâ ve kad kuntu basîrâ(basîran).
Taha Suresi, 125. ayet: “O da (şöyle) demiş olur: -Ben görmekte olan biriyken, beni niye kör olarak haşrettin Rabbim?”
Sebe Suresi, 40. ayet okunuşu : Ve yevme yahşuruhum cemîan summe yekûlu lil melâiketi e hâulâi iyyâkum kânû ya’budûn(ya’budûne).
Sebe Suresi, 40. ayet: O gün, onların hepsini birarada toplayacak (haşredecek), sonra meleklere diyecek ki: “Size tapanlar bunlar mıydı?”
Ahkaf Suresi, 6. ayet okunuşu : Ve izâ huşiran nâsu kânû lehum a’dâen ve kânû bi ibâdetihim kâfirîn(kâfirîne).
Ahkaf Suresi, 6. ayet: İnsanlar haşrolunduğu (biraraya getirildiği) zaman, (Allah’tan başka taptıkları) onlara düşman kesilirler ve (kendilerine) ibadet etmelerini de tanımazlar.
Kaf Suresi, 44. ayet okunuşu : Yevme teşakkakul ardu anhum sirââ(sirâan), zâlike haşrun aleynâ yesîrun.
Kaf Suresi, 44. ayet: O gün yer, onlardan çatlayıp-ayrılır da (onlar,) hızla koşarlar. İşte bu, Bize göre oldukça-kolay olan bir haşir (sizi birarada toplama)dır.