Konularına göre alfabetik Kur’an sistematik fihristi kelime sözleri. Kuranda kaynak ile alakalı arapça sure ve ayetlerin okunuşları hangileridir? Kurani Kerimde kaynak hakkında neler söylüyor? Kaynak kuranda nasıl geçiyor? Kaynağı anlatan ayetler nelerdir? Kaynak ile ilgili Kur’anı Kerim de sure ve ayetlerin anlamları meali nedir?
Nisa Suresi, 130. ayet okunuşu : Ve in yeteferrekâ yugnillâhu kullen min seatih(seatihî) ve kânallâhu vâsian hakîmâ(hakîmen).
Nisa Suresi, 130. ayet: Eğer ikisi ayrılacak olurlarsa, Allah her birine ‘genişlik (rızık ve ihsan) kaynaklarından’ kazandırır (ihtiyaçlardan korur.) Allah, (rahmetiyle) geniş olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.
Saffat Suresi, 45. ayet okunuşu : Yutâfu aleyhim bi ke’sin min maîn(maînin).
Saffat Suresi, 45. ayet: Kaynaktan (doldurulmuş) kadehlerle çevrelerinde dolaşılır.
Zümer Suresi, 21. ayet okunuşu : E lem tere ennallâhe enzele mines semâi mâen fe selekehu yenâbîa fîl ardı summe yuhricu bihî zer’an muhtelifen elvânuhu summe yehîcu fe terâhu musferran summe yec’aluhu hutâmâ(hutâmen), inne fî zâlike le zikrâ li ulîl elbâb(elbâbi).
Zümer Suresi, 21. ayet: Görmüyor musun; gerçekten Allah, gökyüzünden su indirdi de onu yerin içindeki kaynaklara yürütüp-geçirdi. Sonra onunla çeşitli renklerde ekinler çıkarıyor. Sonra kurumaya başlar, böylece onu sararmış görürsün. Sonra da onu kurumuş kırıntılar kılıyor. Şüphesiz bunda, temiz akıl sahipleri için gerçekten öğüt alınacak bir ders (zikr) vardır.
Kamer Suresi, 12. ayet okunuşu : Ve feccernel arda uyûnen feltekalmâu alâ emrin kad kudir(kudire).
Kamer Suresi, 12. ayet: Yeri de ‘coşkun kaynaklar’ halinde fışkırttık. Derken su, takdir edilmiş bir işe karşı (hükmümüzü gerçekleştirmek üzere) birleşti.
İnsan Suresi, 6. ayet okunuşu : Aynen yeşrebu bihâ ibâdullâhi yufeccirûnehâ tefcîrâ(tefcîren).
İnsan Suresi, 6. ayet: Allah’ın kullarının kendisinden içtikleri bir kaynak; onu fışkırttıkça fışkırtıp akıtırlar.
Mutaffifin Suresi, 28. ayet okunuşu : Aynen yeşrebu bihel mukarrabûn(mukarrabûne).
Mutaffifin Suresi, 28. ayet: Bir kaynak ki, yakınlaştırılmış (mukarreb) olanlar ondan içer.
Gaşiye Suresi, 5. ayet okunuşu : Tuskâ min aynin âniyeh(âniyetin).
Gaşiye Suresi, 5. ayet: Kaynar bir kaynaktan içirilirler.
Gaşiye Suresi, 12. ayet okunuşu : Fîhâ aynun câriyeh(câriyetun).
Gaşiye Suresi, 12. ayet: Orda ‘durmaksızın akan’ bir kaynak vardır.