Konularına göre alfabetik Kur’an sistematik fihristi kelime sözleri. Muttaki kuranda nasıl geçiyor? Kurani Kerimde geçen muttaki hakkında neler söylüyor? Muttakiyi anlatan ayetler nelerdir? Muttaki ile ilgili Kur’anı Kerim de sure ve ayetlerin anlamları meali nedir? Kuranda muttaki ile alakalı arapça sure ve ayetlerin okunuşları hangileridir?
Bakara Suresi, 2. ayet okunuşu : Zalikel kitabu la reybe fih, huden lil muttekin.
Bakara Suresi, 2. ayet: Bu, kendisinde şüphe olmayan, muttakiler için yol gösterici olan bir Kitap’tır.
Bakara Suresi, 177. ayet okunuşu : Leysel birre en tuvellu vucuhekum kıbelel maşrıkı vel magrıbi ve lakinnel birre men amene billahi vel yevmil ahırı vel melaiketi vel kitabi ven nebiyyin, ve atel male ala hubbihi zevil kurba vel yetama vel mesakine vebnes sebili, ves sailine ve fir rıkab, ve ekames salate ve atez zekat, vel mufune bi ahdihim iza ahed, ves sabirine fil be’sai ved darrai ve hinel be’s ulaikellezine sadaku, ve ulaike humul muttekun.
Bakara Suresi, 177. ayet: Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz iyilik değildir. Ama iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, Kitaba ve peygamberlere iman eden; mala olan sevgisine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, isteyip-dilenene ve kölelere (özgürlükleri için) veren; namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ahidleştiklerinde ahidlerine vefa gösterenler ile zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda sabredenler(in tutum ve davranışlarıdır). İşte bunlar, doğru olanlardır ve müttaki olanlar da bunlardır.
Al-i İmran Suresi, 115. ayet okunuşu : Ve ma yef’alu min hayrin fe len yukferuh, vallahu alimun bil muttekin.
Al-i İmran Suresi, 115. ayet: Onlar hayırdan her ne yaparlarsa, elbette ondan yoksun bırakılmazlar. Allah, muttakileri bilendir.
Al-i İmran Suresi, 133. ayet okunuşu : Ve sariu ila magfiretin min rabbikum ve cennetin arduhas semavatu vel ardu, uiddet lil muttekin.
Al-i İmran Suresi, 133. ayet: Rabbinizden olan mağfiret ve eni göklerle yer kadar olan cennete (kavuşmak için) yarışın; o, muttakiler için hazırlanmıştır.
Nisa Suresi, 77. ayet okunuşu : E lem tera ilallezine kile lehum kuffu eydiyekum, ve ekimus salate ve atuz zekat, fe lemma kutibe aleyhimul kıtalu iza ferikun minhum yahşevnen nase ke haşyetillahi ev eşedde haşyeh, ve kalu rabbena lime ketebte aleynal kıtal, lev la ahhartena ila ecelin karib. Kul metaud dunya kalil, vel ahıratu hayrun li menitteka ve la tuzlemune fetila.
Nisa Suresi, 77. ayet: Kendilerine; “Elinizi (savaştan) çekin, namazı kılın, zekatı verin” denenleri görmedin mi? Oysa savaş üzerlerine yazıldığında, onlardan bir grup, insanlardan Allah’tan korkar gibi- hatta daha da şiddetli bir korkuyla- korkuya kapılıyorlar ve: “Rabbimiz, ne diye savaşı üzerimize yazdın, bizi yakın bir zamana ertelemeli değil miydin?” dediler. De ki: “Dünyanın metaı azdır, ahiret, ise muttakiler için daha hayırlıdır ve siz ‘bir hurma çekirdeğindeki ip-ince bir iplik kadar’ bile haksızlığa uğratılmayacaksınız.”
Maide Suresi, 46. ayet okunuşu : Ve kaffeyna ala asarihim bi isebni meryeme musaddıkan lima beyne yedeyhi minet tevrati ve ateynahul incile fihi huden ve nurun ve musaddıkan lima beyne yedeyhi minet tevrati ve huden ve mev’ızeten muttekin.
Maide Suresi, 46. ayet: Onların (peygamberleri) ardından yanlarındaki Tevrat’ı doğrulayıcı olarak Meryem oğlu İsa’yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat’ı doğrulayan ve muttakiler için yol gösterici ve öğüt olan İncil’i verdik.
Araf Suresi, 128. ayet okunuşu : Kale musa li kavmihisteinu billahi vasbiru, innel arda lillahi yurisuha men yeşau min ibadih, vel akıbetu lil muttekin.
Araf Suresi, 128. ayet: Musa kavmine: “Allah’tan yardım dileyin ve sabredin. Gerçek şu ki, arz Allah’ındır; ona kullarından dilediğini mirasçı kılar. En güzel sonuç muttakiler içindir” dedi.
Tevbe Suresi, 4. ayet okunuşu : İllellezine ahedtum minel muşrikine summe lem yankusukum şey’en ve lem yuzahiru aleykum ehaden fe etimmu ileyhim ahdehum ila muddetihim, innallahe yuhıbbul muttekin .
Tevbe Suresi, 4. ayet: Ancak müşriklerden kendileriyle antlaşma imzaladıklarınızdan (antlaşmadan) bir şeyi eksiltmeyenler ve size karşı hiç kimseye yardım etmeyenler başka; artık antlaşmalarını, süresi bitene kadar tamamlayın. Şüphesiz, Allah muttaki olanları sever.
Tevbe Suresi, 7. ayet okunuşu : Keyfe yekunu lil muşrikine ahdun ındallahi ve ınde resulihi illellezine ahedtum ındel mescidil haram, fe mestekamu lekum festekimu lehum, innallahe yuhıbbul muttekin.
Tevbe Suresi, 7. ayet: Mescid-i Haram yanında kendileriyle anlaştıklarınız dışında, müşriklerin Allah Katında ve Resûlünün katında nasıl bir ahdi olabilir? Şu halde o (anlaşmalı olanlar), size karşı (doğru) bir tutum takındıkça, siz de onlara karşı doğru bir tutum takının. Şüphesiz Allah, muttaki olanları sever.
Sad Suresi, 28. ayet okunuşu : Em nec’alullezine amenu ve amilus salihati kel mufsidine fil ardı em nec’alul muttekine kel fuccar.
Sad Suresi, 28. ayet: Yoksa Biz, iman edip salih amellerde bulunanları yeryüzünde bozgunculuk çıkaranlar gibi (bir) mi tutacağız? Ya da muttakileri facirler gibi (bir) mi tutacağız?
Sad Suresi, 49. ayet okunuşu : Haza zikr, ve inne lil muttekine le husne meab.
Sad Suresi, 49. ayet: Bu, bir zikirdir. Şüphesiz muttakiler için, elbette varılacak güzel bir yer vardır.
Zümer Suresi, 33. ayet okunuşu : Vellezi cae bis sıdkı ve saddeka bihi ulaike humul muttekun.
Zümer Suresi, 33. ayet: Doğruyu getiren ve doğrulayanlara gelince; işte onlar muttaki (takva sahibi) olanlardır.
Zümer Suresi, 57. ayet okunuşu : Ev tekule lev ennallahe hedani le kuntu minel muttekin.
Zümer Suresi, 57. ayet: Veya: “Gerçekten Allah bana hidayet verseydi, elbette muttakilerden olurdum” diyeceği,
Zuhruf Suresi, 35. ayet okunuşu : Ve zuhrufa, ve in kullu zalike lemma metaul hayatid dunya, vel ahiretu inde rabbike lil muttekin.
Zuhruf Suresi, 35. ayet: Ve (daha nice) çekici-süsler (de verirdik). Bütün bunlar, yalnızca dünya hayatının metaıdır. Ahiret ise, Rabbinin Katında muttakiler içindir.
Zuhruf Suresi, 67. ayet okunuşu : El ehillau yevme izin ba’duhum li ba’din aduvvun illel muttekin.
Zuhruf Suresi, 67. ayet: Muttakiler hariç olmak üzere, o gün, dostların kimi kimine düşmandır.
Duhan Suresi, 51. ayet okunuşu : İnnel muttekine fi makamin emin.
Duhan Suresi, 51. ayet: Muttakilere gelince; muhakkak onlar, güvenli bir makamdadırlar.
Casiye Suresi, 19. ayet okunuşu : İnnehum len yugnu anke minallahi şey’a, ve innez zalimine ba’duhum evliyau ba’d, vallahu veliyyul muttekin.
Casiye Suresi, 19. ayet: Çünkü onlar, Allah’tan (gelecek) hiçbir şeyi senden savamazlar. Şüphesiz zalimler, birbirlerinin velisidirler. Allah ise, muttakilerin velisidir.
Kaf Suresi, 31. ayet okunuşu : Ve uzlifetil cennetu lil muttekine gayre baidin.
Kaf Suresi, 31. ayet: Cennet de, muttakiler için, uzakta değildir, (o gün) yakınlaştırılmıştır.
Zariyat Suresi, 15. ayet okunuşu : İnnel muttekine fi cennatin ve uyunin.
Zariyat Suresi, 15. ayet: Şüphesiz muttaki olanlar, cennetlerde ve pınarlardadırlar;
Tur Suresi, 17. ayet okunuşu : İnnel muttekine fi cennatin ve naimin.
Tur Suresi, 17. ayet: Hiç şüphesiz muttakiler, cennetlerde ve nimet içindedirler;
Kamer Suresi, 54. ayet okunuşu : İnnel muttekine fi cennatin ve neher.
Kamer Suresi, 54. ayet: Hiç şüphesiz muttakiler, cennetlerde ve nehir (çevresin)dedirler.
Kalem Suresi, 34. ayet okunuşu : İnne lil muttekine ınde rabbihim cennatin naim.
Kalem Suresi, 34. ayet: Doğrusu, muttaki olanlar için Rableri Katında nimetlerle donatılmış cennetler vardır.
Hakka Suresi, 48. ayet okunuşu : Ve innehu le tezkiretun lil muttekin.
Hakka Suresi, 48. ayet: Çünkü o (Kur’an, Allah’tan sakınan) muttakiler için bir öğüttür.
Mürselat Suresi, 41. ayet okunuşu : İnnel muttekine fi zılalin ve uyun.
Mürselat Suresi, 41. ayet: Şüphesiz muttaki olanlar, gölgeliklerde ve pınar-başlarındadır;
Nebe’ Suresi, 31. ayet okunuşu : İnne lil muttekine mefaza.
Nebe’ Suresi, 31. ayet: Gerçek şu ki, muttakiler için ‘bir kurtuluş ve mutluluk’ vardır.