Konularına göre alfabetik Kur’an sistematik fihristi kelime sözleri. Ölüm Baygınlığı-Sarhoşluğu ile ilgili Kur’anı Kerim de sure ve ayetlerin anlamları meali nedir? Kuranda Ölüm Baygınlığı-Sarhoşluğu ile alakalı arapça sure ve ayetlerin okunuşları hangileridir? Ölüm Baygınlığı-Sarhoşluğu kuranda nasıl geçiyor? Kurani Kerimde geçen Ölüm Baygınlığı-Sarhoşluğu hakkında neler söylüyor? Ölüm Baygınlığı-Sarhoşluğu anlatan ayetler nelerdir?
Kaf Suresi, 19. ayet okunuşu : Ve câet sekretul mevti bil hakk(hakkı), zâlike mâ kunte minhu tehîdu.
Kaf Suresi, 19. ayet: O, ölüm sarhoşluğu, bir gerçek olarak gelip de, (insana) “İşte bu, senin yan çizip-kaçmakta olduğun şeydir” (denildiği zaman da).
Ahzab Suresi, 19. ayet okunuşu : Eşıhhaten aleykum fe izâ câel havfu reeytehum yenzurûne ileyke tedûru a’yunuhum kellezî yugşâ aleyhi minel mevt(mevti), fe izâ zehebel havfu selekûkum bi elsinetin hıdâdin eşıhhaten alel hayr(hayrı), ulâike lem yu’minû fe ahbetallâhu a’mâlehum, ve kâne zâlike alallâhi yesîrâ(yesîren).
Ahzab Suresi, 19. ayet: (Geldiklerinde de) Size karşı ‘cimri ve bencildirler.’ Şayet korku gelecek olsa, ölümden dolayı üstüne baygınlık çökmüş kimseler gibi gözleri dönerek sana bakmakta olduklarını görürsün. Korku gidince, hayra karşı oldukça düşkünlük göstererek sizi keskin dilleriyle (eleştirip inciterek) karşılarlar. İşte onlar iman etmemişlerdir; böylece Allah onların yaptıklarını boşa çıkarmıştır. Bu Allah’a göre pek kolaydır.
Muhammed Suresi, 20. ayet okunuşu : Ve yekûlullezîne âmenû lev lâ nuzzilet sûreh(sûretun), fe izâ unzilet sûretun muhkemetun ve zukire fî hel kıtâlu re’eytellezîne fî kulûbihim maradun yanzurûne ileyke nazaral magşiyyi aleyhi minel mevt(mevti), fe evlâ lehum.
Muhammed Suresi, 20. ayet: İman edenler, derler ki: “(Savaş izni için) Bir sûre indirilmeli değil miydi?” Fakat, içinde savaş (kıtal) zikri geçen muhkem bir sure indirildiği zaman, kalplerinde hastalık olanların, üzerine ölüm baygınlığı çökmüş olanların bakışı gibi sana baktıklarını gördün. Oysa onlara evla (olan):
Muhammed Suresi, 21. ayet okunuşu : Tâatun ve kavlun ma’rûf(ma’rûfun), fe izâ azemel emr(emru), fe lev sadekûllâhe le kâne hayran lehum.
Muhammed Suresi, 21. ayet: İtaat ve maruf (güzel) sözdü. Fakat iş, kesinlik ve kararlılık gerektirdiği zaman, şayet Allah’a sadakat gösterselerdi, şüphesiz onlar için daha hayırlı olurdu.