Elektrik devrelerinden geçen akımı ölçmek amacıyla kullanılan ampermetre, enerji sektöründe yaygın olarak kullanılan bir araçtır. Bu tür araç gereçlerin kaliteli ve güvenilir olması oldukça önemlidir. Bu sayede hatasız sonuçlar elde edilebilir ve ihtiyaçlar en kısa sürede sorunsuz bir şekilde giderilebilir. Siz de ihtiyaçlarınız doğrultusunda ideal bir ampermetre arayışı içerisindeyseniz bizden destek alabilir, uzun yıllardan bu yana enerji sektörü içerisinde saygın bir kimliğe sahip olan firmamızın hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Böylece elektrikli tesisat çalışmalarınızı pratik ve hızlı bir şekilde yapabilir, istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz.
Fen Bilimleri Terimi Olarak Ampermetre:
1. Bir elektrik devresinden geçen elektrik akımının şiddetini ölçmeye yarayan araçtır. Akımı amper cinsinden ölçer. Devreye seri olarak bağlanır.
2. Akımölçer.
Fizik Terimi Olarak Ampermetre:
Bir elektrik devresinden geçen elektrik akım şiddetini ölçmeye yarayan araç, amperölçer.
Ampermetre hangi akımı ölçer?
Elektrik akım şiddetini ölçmede kullanılan ölçü aletlerine ampermetre denir. Ampermetrelerin elektrik devrelerindeki sembolü, daire içinde “A” ile ifade edilir. Ampermetreler devreye seri bağlanır, çünkü alıcı veya alıcılardan geçecek akımın ölçülebilmesi için akımın tamamının ampermetreden geçmesi gerekmektedir.
Ampermetre yanlış bağlanırsa ne olur?
Ampermetre Devreye Paralel Bağlanırsa Ne Olur? Ampermetrenin devreye paralel bağlanması yanlış ve hatalı bir işlemdir. Ampermetrenin devreye paralel bağlanması sonucunda kısa devre meydana gelir.
Ampermetre de mıknatıs var mı?
Elektromanyetik bir ampermetredir. Daimi bir mıknatıs ve bu mıknatısın kutupları arasında uygun bir eksen etrafında dönen bobinden (çerçeve) meydana gelir. Akım geçtiği zaman bu akımın şiddetiyle orantılı bir manyetik alan meydana gelir.
Ampermetre nereye bağlanır?
Bir elektrik devresinde, herhangi bir devre elemanının üstünden geçen elektrik akımını ölçmek için kullanılan ölçüm cihazına ampermetre denir. Ampermetre devre elemanına seri bağlanır, çünkü amaç devre elemanın üstünden geçen ölçmektir.
Ampermetre Devreye Nasıl Bağlanır?
Elektrik devresinde alıcıya seri şekilde bağlanan ampermetre, akımın şiddetini ölçer. Ölçüm esnasında alıcının akımı ampermetrenin içerisinden geçmelidir. Bu sayede kusursuz bir ölçüm gerçekleştirilmesi mümkün olur. Siz de ampermetreden geçen akım türüne ve tasarımına bağlı olarak çeşitlilik gösteren bu cihazlara sayfamız üzerinden göz atabilir, ihtiyaçlarınız doğrultusunda tercihinizi yapabilirsiniz. Tamamen yerli sermaye desteği ile faaliyet gösteren firmamız, dünya standartlarında yapmış olduğu üretimleriyle memnuniyetinizi kazanır ve her zaman üstün kaliteyi sizlere sunmaktan onur duyar.
Ampermetreyi Kim Bulmuştur?
Enerji sektörü için oldukça önemli bir yere sahip olan ampermetreyi ilk bulanlar arasında André Marie Ampère gösterilir. Kendisi Fransız bir fizikçi ve matematikçidir. Bu nedenle cihazın adı onun adına ithaf edilmiştir.
Ampermetre ve Voltmetre Arasındaki Farklar Nelerdir?
Ampermetre bir elektrik devresindeki akımın şiddetini ölçerken voltmetre iki nokta arasındaki gerilimi ölçmeye yarar. Sıklıkla birbirine karıştırılan bu iki kavram, aslında birbirlerinden oldukça farklı bir işleve sahiptir. Voltmetrenin çalışması için bobi teli oldukça ince olmalıdır ve çok sarımlı şekilde tasarlanmalıdır. Bu sayede çok az akım çeker. Ölçüm için de elektrik devresindeki iki uç arasına bağlanır. Ampermetrede ise bobin teli kalındır ve sarım sayısı oldukça azdır. Ayrıca ölçüm için almaç ile arka arkaya seri şekilde bağlanır.
Bulunduğu Konuma Göre Ampermetreler
Bulunduğu konuma göre ampermetreler ise taşınabilir ampermetre ve sabit ampermetredir. Taşınabilir olan türleri mobil özellikte olup diğerleriyse sabit yapıdadır.
Ölçüm Şekline Göre Ampermetreler
Ölçüm şekline göre ampermetreler; tek faz ampermetre ve üç faz ampermetre şeklindedir. İlki tek fazdan ölçüm alırken diğeri üç fazdan ölçüm alır.
Ölçtüğü Akıma Göre Ampermetreler
Ölçtüğü akıma göre ampermetreler; DC ampermetre ve AC ampermetre olarak sıralanır. DC doğru akımları ölçerken AC ampermetre alternatif akımları ölçer.
Gösterge Şekline Göre Ampermetreler
Gösterge şekline göre ampermetreler iki farklı gruba ayrılır. Bunlar ise analog ve dijital ampermetrelerdir. Analog olanın göstergesi kadran şeklinde iken dijital olanın LED ekranı vardır.
Ampermetre Çeşitleri Nelerdir?
Gelişen teknolojiyle beraber ampermetre, oldukça farklı şekillerde tasarlanarak üretilir. Bu sayede kullanım alanına ve amacına yönelik müşterilerine eksiksiz yanıt verir. Ampermetre çeşitleri ise kısaca aşağıdaki gibidir:
Ampermetre Nereden Satın Alınır?
Elektrik sektöründe önemli bir yere sahip olan ampermetre, özellikle elektrik tesisatı gibi işlerle uğraşan kişilerin olmazsa olmaz ihtiyaçları arasında yer alır. Siz de işlerinizi kolaylaştırmak ve kusursuz bir elektrik tesisatı oluşturmak adına ampermetreden yararlanabilir, kaliteli ve güvenilir bir model için bizden destek alabilirsiniz. Yılların verdiği deneyimle her zaman mükemmel olanı sizlere sunmayı kendine görev bilen firmamız, yaklaşık 40 yıldır faaliyetlerine aralıksız olarak devam eder ve müşterilerinde maksimum memnuniyet yaratır.
Ampermetre Nasıl Çalışır?
Elektrik devrelerinden geçen akımın ölçülmesini sağlayan ampermetrenin çalışma prensibi oldukça basittir. Bu süreçte en zayıf elektrik akımı, iletken tel sarılı bir bobini mıknatısa dönüştürür. Sonrasında da daimi bir mıknatıs ve aynı mıknatısın kutuplarının arasındaki uygun eksen çevresinde döner. Akım geçtiğinde de ortaya çıkardığı şiddete orantılı bir manyetik alan oluşur. Tüm bu işlemlerin ardından cihaz akımı kolaylıkla ölçme imkanı bulur.