Akıl akıldan üstündür; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Akıl akıldan üstündür.
İnsanın kendi aklını her konuda yeterli görmesi yanlıştır. Önemli meselelerde güvendiğimiz akıllı kimselerin düşüncesini sormalıyız. Bizim düşünemediğimizi başkası, onunda düşünemediğini bir başkası düşünüp bizi aydınlatabilir.
Kısaca açıklaması: Her insan aynı bilgi,fikre ve düşünceye sahip değildir.Bizim bilmediğimizi başkası bilebilir
Cümle İçinde Örnek Kullanımı: Arkadaşlarla istişare ederken akıl akıldan üstündür atasözünü daha iyi anladım.
2- Einstein’in zeka yapısına bakıyorum da gerçekten akıl akıldan üstünmüş diyorum.
Açıklama ve kompozisyon : İnsanlar herşeylerini akıllarıyla yapmatadır. Onun için insanlar aklıyla, beyniyle düşünür ve doğru kararı vermeye çalışırlar. Peygamberimiz (sav) şöyle buyuruyor: “Kişiyi ayakta tutan aklıdır. Aklı olmayanın dini de yoktur.” Allah, insanları diğer tüm canlılardan üstün yaratmıştır. Onu diğer canlılara üstün kılan şey ise akıldır. Tabi burda asıl konu şudur, Bu atasözümüzde başkalarından yardım almanın bizlere önemli kazançlar sağlayacağı ile ilgilidir.
Biz ne kadar zeki olursak olalım dünyadaki tüm bilgilere vakıf olmamızın imkanı yoktur. Her konuda her şeyi bilebilmemiz mümkün olmadığına göre başkalarının fikirlerine başvurmaktan asla çekinmemeliyiz.
Atalarımız, ‘‘Bin bilsen de bir bilene danış.’‘ demişlerdir. Danışmaktan zarar gelmez. Belki de danıştığımız kişi olaya tamamen farklı bir açıdan bakacak ve bizi büyük bir sıkıntıdan kurtaracaktır. Bu nedenle kimseyi küçük görmemeli ve her konuda çevremizdekilerin fikrini almaya özen göstermeliyiz. Atalarımız da daha iyi bilgi ve becerilere sahip olmamız için akıl akıldan üstündür birbirimize destek olmalıyız demek istemiştir
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz.
Pardon bu yorumu kuzenim yazdı kusura bakmayın
İğrenç olmuş
Güzel