Aklına geleni işleme, her ağacı taşlama; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Aklına geleni işleme, her ağacı taşlama.
Aklın yap dediğini yapmak her zaman doğru değildir. Aklın bile uyması gereken kurallar vardır. Sonunu düşünmeksizin aklına gelen herşeyi yapmak ve yerli yersiz herkese sataşmak, insanın başına büyük zararlar açar.
Kısaca açıklaması: Sonunu düşünmeksizin aklına gelen her işi yapan, herkese sataşan kişi, tutumunun büyük zararlarını görür.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı: Babam okadar nasihat etmesine rağmen abim aklına geleni işleyip her ağacı taşlayacak davranışı yaptı.
Açıklama ve kompozisyon : İnsanoğlu için akıl büyük bir temeli oluştursada bazen yanılabiliyor. Aklımıza her geleni hemen gerçekleştirmeye çalışmak doğru bir hesap değildir. Sonucunu düşünmeden aklına gelen her şeyi yapan kişi, bu davranışının zararını görür.
Akla yine akılla karşılık vermeliyiz. Bir şeyi yapmadan önce düşünüp tartmalı ondan sonra yapmalıyız. Bunun aksine hareket edip iş yapmaya kalkar, her önüne gelene çatarsan büyük sıkıntılarla karşılaşır, zarar görürsün. Durduk yere insanlara sataşmamalıyız. Sataştığımız kişilerin ise kimler olduğunu iyi bilmeliyiz. Olur da öyle kötü veya güçlü birine sataşırız ki feleğimiz şaşar.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz.