Atı alan Üsküdar’ı geçti; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Atı alan Üsküdar’ı geçti.
Bazı kişiler düşündükleri işlere hemen girişir ve bunun tecrübesine erken varırlar. Bazı kişiler ise çok düşünür, sık dokurlar, ince görmek isterler ve bu yüzden işine karar verip başlayanlardan daha geride kalırlar. Dünya halinde yapılacak işler pek düşünülmemeli, işe başlamanın işin yarısı olduğu unutulmamalıdır.
Kısaca açıklaması :Fırsatların hepsinin kaçması. Bundan sonra yapacak hiçbir şeyin kalmaması.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : “Sen daha dur, atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti.”
Cümle 2 “Geç kaldın dostum. Atı alan Üsküdar’ı geçti.”
Açıklama ve kompozisyon : Hayatta bir çok fırtsalar insanlar eline geçer ama bunu hemen değerlendirmesi kişiden kişiye değişir. Bu nedenle bunu açıklamak için atı alan Üsküdar’ı geçti ifadesi kullanılır.Aklımızı kullanıp bu fırsatları değerlendirebilirsek, güzel sonuçlar elde edebiliriz. Bu fırsatlar çoğu defa belli bir zaman dilimi için geçerlidir. Bu zaman dilimini en verimli şekilde kullanmak, hızlı düşünmek ve hemen faaliyete geçmek, kişinin yararına olacaktır.
Fakat çoğu kez, karar veremez, fırsatların kaçmasına sebep oluruz. Çünkü gereğinden fazla ayrıntılı düşünür, herhangi bir risk almak istemeyiz. Biz böyle düşüneduralım, fırsat kaybolur gider. Ancak bizden daha akıllı kimseler daha hızlı davranmış, fırsatı değerlendirmiştir bile. Ve biz artık o fırsatı kaybetmiş oluruz. Tam da o anda, Atı alan Üsküdar’ı geçti, deriz.
Her zaman çok düşünmek, ince eleyip sık dokumak fayda getirmez. İnsan bazen hayatında çeşitli riskler almalı, hızlı hareket etmelidir. Aksi takdirde sona kalan dona kalır.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz.