Dil dile değmeden dil öğrenilmez; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Dil dile değmeden dil öğrenilmez.
Atasözünden ziyade çok eski ve amiyane bir tabir olan bu sözümüz, girişimcilik ruhunu tetiklemek maksadıyla söylenmiştir. Fiziksel etkileşimden çok, bir işe girmeden o işin öğrenilmeyeceğini tabir eder. İnsanlar yapacakları meşakatin iç yüzünü görebilmek için öncelikle o işe başlamalı, mümkünse bir bilenle yola çıkarak ilerlemelidir.
Kısaca anlamı : Bir diğer açıdan ele aldığımızda ise, bir işte başarılı olmak için o işin inceliklerini öğrenmek, işin içine bizzat dahil olmak, dokunmak gerekir.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : İnternet üzerinden ata binmeyi öğrenecem dediğimde, babam bana dil dile değmeden dil öğrenilmez oğlum dedi.
Açıklama ve kompozisyon : Burada şöyle bir örnek vererek daha iyi anlayabiliriz. Misal olarak bir kişi çıkmış olduğu yolculuktan bahsettiği zaman o yolun ne kadar bilebilirsin ki, ama bizzat kendi gidersen o yolu o güzargahı görünce daha iyi anlayabilir ve öğrenebilirsin. Bu nedenle Fiziksel etkileşimden çok, bir işe girmeden o işin öğrenilmeyeceğini tabir eder. İnsanlar yapacakları meşakatin iç yüzünü görebilmek için öncelikle o işe başlamalı, mümkünse bir bilenle yola çıkarak ilerlemelidir.
Dil eğitimi ile ilgili yıllarda beri söylenegelen bir sözdür. Kişi anadilinden başka öğrenmeye çalıştığı bir yabancı dili tam anlamıyla öğrenebilmek için, anadili o dilden olan biri ile evlilik yapmalıdır ki, o dili çok iyi öğrenebilsin. Yada gidip o memlekette yaşayıp bizzat öğrenebilirsin.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net