Herkes kaşık yapar ama sapını yapamaz; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Herkes kaşık yapar ama sapını yapamaz.
Her insanın bir ilgi alanı olduğu gibi beceriside mevcuttur. Aynı meslek erbabı insanlar birbirlerinin işinin aynısını yaparlar. Fakat tecrübeli olan ustalar ile kimse boy ölçüşemez. Çünkü çok daha fazla tecrübeye sahip kişiler ellerindeki işin tüm boyutlarını görür, istekleri, zararları, fazlaları bilir. İşini yeni öğrenen insan ise bunları yaşamadan bilemez.
Kısaca anlamı : Bir işi yapmadan yapmaya fark vardır. Kusursuz ve en güzel biçimde yapmayı herkes bilemez.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : Herkes çifçilik yapar diyen babama, herkes kaşık yapar ama sapını ortaya getiremez dedim.
Açıklama ve kompozisyon : Herkes bir iş yapar ama istenildiği kadar güzel ve kusursuz biçimde yapıp da ortaya çıkaramaz. Bu ustalık ister. Bunu becerenlerin sayısı da bir hayli azdır.
Her insanın bir ilgi alanı olduğu gibi beceriside mevcuttur. Aynı meslek erbabı insanlar birbirlerinin işinin aynısını yaparlar. Fakat tecrübeli olan ustalar ile kimse boy ölçüşemez. Kaynak: Herkes kaşık yapar ama sapını ortaya getiremez. Mesela herkes yemek yapar fakat kimisinin eli bir başka tatlıdır.Her okulda öğretmenler vardır ancak bazıları bir başkadır.Veya bir çok şair vardır ama bazılarının eline su dökülmez.
Dolayısıyla, hangi işe atılmışsak, hangi mesleği seçmişsek usta olma yolunda yılmadan çalışalım. İşine gösterdiği özen, kişinin kendine duyduğu güven ve özsaygıdan kaynaklanır.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net