İki baş bir kazanda kaynamaz; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
İki baş bir kazanda kaynamaz.
Fikirleri, eğilimleri ve davranışları birbirinden farklı olan iki kişi belli bir konuda, bir iş üzerinde uyuşamazlar; görüş ayrılıkları yüzünden ortaya bir şey çıkaramazlar.
Kısaca anlamı : “Ayrı ayrı düşünceleri ve kişilikleri bulunan iki kimse bir arada yaşayamaz. Dünyaları ayrı olan kimseler birlikte yapılacak iş üzerinde birleşemezler.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : Komşumuzla beraber ortak dükkan açma fikrini beğenen anneme İki baş bir kazanda kaynamaz sözünü hatırlattım.
Açıklama ve kompozisyon : Düşünceleri farklı olan kişilerin aynı ortamı paylaşması, aynı evde yaşaması çeşitli sıkıntıların doğmasına sebep olur. Mesela iki kardeş düşünün bunların babaları bunları dükkan başına getiriyor. Ama ikiside istediği gibi davranabildiği için iş hakkında anlaşamazlar. Taraflar, birbirinin düşüncesine bile tahammül edemeyecek duruma geldiklerinden ötürü, belli bir süre sonra çatışmalar ve nihayetinde kötü ayrılıklar yaşanır.
Konuyu başka bir yerden ele alırsak, örneğin çevremizde bulundurduğumuz insanlar arasında seçim yaparken birçoğumuz öncelikli olarak anlaşabilme potansiyelimizi göz önünde bulundururuz ve seçimlerimizi bizden farklı zevklere ya da alışkanlıklara sahip olan insanlara nazaran daha fazla ortak yönümüz olan insanlardan yana kullanırız .
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net