İşine hor bakan (sanatını hor gören) boynuna torba takar; atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
İşine hor bakan (sanatını hor gören) boynuna torba takar.
İnsan mesleğini, yaptığı işi sevmelidir. Kişinin elindeki nimetleri küçümsemesi doğru değildir. Böyle bir değerlendirme insanın çalışma şevkini kırar, moralini bozar. İşini küçümsediği için çalışmayan kimse para kazanamaz. Para kazanamayan sonu ise dilenciliktir.
Kısaca anlamı : İşini küçümseyen kişi para kazanamaz. Para kazanmayanın sonu ise dilenciliktir.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : İşini küçük gören arkadaşıma işine hor bakan boynuna torba takar sözünü hatırlattım.
Açıklama ve kompozisyon : Kişi, nasıl olursa olsun işini ya da sanatını küçük görmemelidir. İşini küçümseyerek yapan kişi; işinin, sanatının gereğini yerine getirip para kazanamaz. Para kazanamayınca da geçim darlığına düşer. Sonunda ona buna avuç açar, dilenecek bir duruma düşer.
Bu nedenle elimizki işimizin kıymetini bilip ona göre çalışıp kazanmalıyız. Değer bilmek için illa bir tecrübe kazanmak gerekmez. Sahip olduklarımızın değerini bilirsek değer kavramını kavramış oluruz. Çünkü her ne iş yapıyorsanız yapın birçok kişi sizin yerinizde olmak isterdi. O yüzden yaptığınız işin kıymetini bilip küçük görmemek lazımdır.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net