Kar, zararın kardeşidir (ortağıdır); atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Kar, zararın kardeşidir (ortağıdır).
Ticarette aslolan cesaret ve piyasa kurallarına uymaktır. Fakat bu, her zaman kazanmak anlamına gelmez. Ticarette kâr da edilebilir zarar da. Bu, doğal bir durumdur. Bu nedenle, ticaretle uğraşanlar yalnızca kâr edebileceklerini düşünmemelidirler. Zarar da edebileceklerini göz önünde tutmalıdırlar.
Kısaca anlamı : Ticaretle uğraşan kimse; sadece kar edeceğini düşünmemeli, zarar etmeyi de göze almalıdır. Alışverişte kar ve zarar birlikte gider.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : Eğer Ticarete atılmayı düşünüyorsan unutma ki kar ve zararın kardeş olduğu bilmelisin
Açıklama ve kompozisyon : Hayatta hangi iş olursa olsun kar vardır zarar var olduğunu bilmesi gerekir. Tıp kı bazen inişli çıkışlı gibi. Hayatta her zaman kar edeceğini düşünen insan yanılır. Ticaret yapanlar, şunu da çok iyi bilirler ki her zaman kâr etmek mümkün değildir. Bazen kâr, bazen de zarar edilir. Ben hep kâr ederim. Hiç bir zaman zarar etmem diye düşünenler, ticaret yapamaz. Esnaf olamaz.
Hiç zarar etmeyenler zarara alışkın değildir. Hâlbuki ticaret öyle bir şeydir ki bazen çok büyük zararlarla karşılaşılabilir. Bu yüzden ticarette kâr varsa, zarar da olabilir. Her zaman kâr edilmez. Bazen zarar bazen de kâr edilir. Yani ikisi kardeştir.
Allah, zarara hiç bir zaman uğramayan, devamlı kâr eden, iman sahibi, salih amel işleyen, hakkı ve sabrı tavsiye eden kullarından eylesin.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net