Kooperatifçilik ve Yardımlaşma ile ilgili atasözleri ve anlamları. İçinde ve anlamında Kooperatifçilik ve Yardımlaşma kelimesi geçen atasözleri hangileridir? Yardımlaşma ve Kooperatifçilik hakkında atasözler nelerdir?
Atasözlerinin kim tarafından ne zaman söylendiği bilinmez. Atalardan günümüze kadar ulaşan, belirli bir yargı içeren, söyleyeni belli olmayan (anonim) düz konuşma içinde kullanılan sözlerdir. Atasözleri, geçmiş kuşaklardan süzüle süzüle günümüze kadar gelmiş özellikleri sözün içerdiği anlama göre değişir. Atasözü pek çok dalda eğitici yol gösteren, öğüt veren kalıplaşmış sözlerdir.
KOOPERATİFÇİLİK VE YARDIMLAŞMA İLGİLİ ATASÖZLERİ VE ANLAMI
Bir taşla duvar yapılmaz (Yalnız taş, duvar olmaz).
İmkanlar çok yetersiz ve kuvvetler bir araya getirilmezse, başarı sağlanamaz. Nasılki çok taşla duvar örülürse, küçük güçler bir araya gelince büyük işler başarılır.
Ağaç yaprağıyla gürler (güzeldir).
İnsan tek başına varlığını pek duyuramaz. Akrabaları, yakınları ve arkadaşlarının destekleriyle kendisini daha çabuk gösterebilir, büyük işleri başarabilir.
Bir elin nesi var, iki elin sesi var.
İnsan büyük işleri tek başına yapamaz. Başkasıyla iş birliği yaparsa önemli bir varlık gösterebilir.
Kooperatifçilik ile ilgili Sözleri
1. Siz birbirinizden ayrılırsanız, hepinizi ok gibi birer birer kırıp parçalarlar. Halbuki, birlik olursanız, hiçbir kuvvet sizi kıramaz. (Oğuz Kağan)
2. Herkes herkes içindir. (Atatürk)
3. Memleketimizin kurtuluş çarelerinden biri de kooperatif şirketleri kurmaktır. (Atatürk)
4. Yalnız taş duvar olmaz.
5. Baş başa vermeyince işler bitmez.
6. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz içindir.
7. Bir elin nesi var, iki elin sesi var.
8. Birlikten kuvvet doğar.
9. Nerde birlik, orda dirlik.
10. İnsanın gücü sınırlıdır. Bunun için büyük işlerin üstesinden tek başına gelemez. Bu tür işleri başarabilmek için başkalarıyla işbirliğine, dayanışmaya girer. Güçleri birleştirerek zor işlerin altından böylelikle kalkar.