Leyleği kuştan mı sayarsın yazın gelir kışın gider, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Leyleği kuştan mı sayarsın, yazın gelir, kışın gider.
İnsanın bir işte sebat etmesi, diğerinin ona olan güvenini pekiştirir. Sürekli iş değiştiren, maymun iştahlı kişiye kimse güvenmez.
Kısaca anlamı : “Sürekli olarak bir iş üzerinde durmayan, maymun iştahlı olan kişiye kimse güvenmez.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : “Sürekli işini değiştirdiğin için artık kimse sana güvemeyecek bunu bil sevgili dostum“
Açıklama ve kompozisyon : Bir iş üzerinde kararlılıkla durmayan, sürekli iş değiştiren kişiye kimse güven duymaz. Öyle insanlar vardır ki maymun iştahlıdır, daldan dala konar ve bir kararda olmaz. Başladığı işi bitirme gibi bir özelliği yoktur. aksine yaptığı her işten çabucak sıkılarak onu yarıda bırakır ve hem maddi hem de manevi zarara uğrar veya uğratır. Böyle insanları önemli bir işin başına getirmek akıllı bir iş değildir. Er kişi söylediğinin arkasında duru, bir şeye karar verdi mi onu gerçekleştirene kadar peşini bırakmaz. Leylek yaz aylarında gelip yerleşen, kış geldi mi de o diyarı terk eden bir kuştur. Düzenli ve sürekli bir yaşamı yoktur.
Özellik olarak leyleğe benzeyen insanlarla iş yapmak, onları önemli bir mevkiye getirmek doğru bir davranış değildir. Zira kişiyi yarıyolda bırakır zaman ve para israfına sebep olurlar.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net