Martta yağmasın, nisanda dinmesin, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Martta yağmasın, nisanda dinmesin.
İnsanoğlu hayatını yaşamak için idame ettirmek için önündeki engellere hazırlıklı olarak çoğu amacına girişimde bulunur. Bu girişim öncesinde ön hazırlık yapmak amacıyla veya doğru zamanı yakalamak için vakit kazanmak istediğinde olası kötü durumların bu süreçte değil, amacını gerçekleştirdikten sonra olmasını ister. Bunun için dualar eder, çevresindekileri uyarır ve Allah’a yalvarır. İşe başlamadan önce başa gelecek kötü süreç bu işin daha kötüye gitmesine kişilerin istek ve şevklerinin kırılmasına neden olur. İş kazanıldıktan sonra başa gelecek kötü olaylar hayat akışını diğerine göre çok etkilemez bir durum olur.
Kısaca anlamı : “Ekin için, martta yağmur yağması zararlı, nisanda çok yağması yararlıdır.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : “Dedem martın yağmuru ekine zarar Nisanın Yağmuru ekine yarar derdi.
Açıklama ve kompozisyon : Yapılan araştırmalara göre, Nisan ayında yağan yağmur, ilkbaharda doğanın renklenmeye başlamasıyla beraber bitki ve çiçek tozları, reçine ve çiçek polenlerinin atmosfere karıştığı görülmüştür. Buna bağlı olarak da Nisan ayında yağan yağmur, havadaki bu maddelerle beraber yeryüzüne düşer. Düşen bu yağmurun kullanıldığı bölgeye ya da içtiği vücuda olumlu etkileri olur.
Ekin için, martta yağmur yağması zararlı, nisanda çok yağması yararlıdır. Yapılan araştırmalara göre, Nisan ayında yağan yağmur, ilkbaharda doğanın renklenmeye başlamasıyla beraber bitki ve çiçek tozları, reçine ve çiçek polenlerinin atmosfere karıştığı görülmüştür. Buna bağlı olarak da Nisan ayında yağan yağmur, havadaki bu maddelerle beraber yeryüzüne düşer. Düşen bu yağmurun kullanıldığı bölgeye ya da içtiği vücuda olumlu etkileri olur.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net