Misafir kısmetiyle gelir, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Misafir kısmetiyle gelir.
Her insan kendine ait rızkı yiyeceğinden, misafirde kendi rızkını getirir: Yediğine bereket gelir yada yapacağı dua ile birkaç katının ev sahibine gelmesini sağlar.
Kısaca anlamı : Ev sahibi konuğu yük saymaz. Konuğun geldiği o evde yiyecek bulunur; ya da beklenmedik bir yerden o sırada yiyecek gelir.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : “Evde bişey yokken gelen misafir rızkı le gelir.
Açıklama ve kompozisyon : Geleneklerimiz ve dinimiz olan İslâm, yoldan gelmiş olana, yolcuya, misafire gerekli alakayı göstermeyi ve ikramda bulunmayı emir buyurmuştur. Bu doğrultuda evimizi gelen misafire açmalı, onu başımıza gelmiş bir yük olarak görmemeliyiz. Eğer inancımızın buyurmuş olduğu gibi davranırsak gelen misafiri ağırlamakta zorluk çekmeyiz, evimiz de bolluk olur. Çünkü ikramda bulunana, sakınmadan verene, Allah fazlasıyla verir. Dolayısıyla misafir beraberinde kısmetini de getirmiş olur.
Eve gelen misafir de bizim dini inançlarımıza göre eve bereket getirir . Çünkü kısmeti ile gelmiştir . Bizler yalnız yemekten zevk almayan ve hep birlikte yemeyi seven , muhabbeti seven bir millet olduğumuz için , iki kişinin yediği üç kişiye de yeter düşüncesiyle yoğrulmuşuz .
Bundan dolayı evimize gelen misafirleri asla yük olarak görmemeli ,Zira her insanın bu dünyada bir kısmeti vardır. Konuk olduğu evde yiyip içen kişi, aslında kendi kısmetini yiyordur. Ev sahibinden eksilen hiçbir şey yoktur. Bizim dini inancımıza göre Allah, misafirin yediğinin belki kat kat fazlasını ev sahibine bir vesile ile gönderir. Paylaşım, bereket getirir. Sevgi nasıl ki paylaşıldığında çoğalıyorsa, misafire ikram edilen her şeye de bereket gelir.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz.Secdem.net