Nikahta keramet vardır, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Nikahta keramet vardır.
Evlenecek çiftlerin birbirleriyle anlaşıp anlaşamayacakları kesin olarak bilinemez. Nikâh evlenenleri sevgi bağıyla bağlar. Daha önce tanışmadan evlenenler, evlendikten sonra anlaşır ve birbirlerini severler. Bekâr durmaktansa evlenmek yeğdir.
Kısaca anlamı : Evlenecek çiftlerin anlaşıp anlaşamayacakları pek düşünülmez. Nikahın onları sevgi bağıyla birbirine bağlayacakları kabul edilir.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : ‘’Bu evliliği hemen kestirip atma, sonuçta nikahta keramet vardır.’’
Açıklama ve kompozisyon : Sağlam bir toplumun temeli, sağlıklı yapılan evliliklerle atılır. Sağlıklı bir evlilik de eşlerin, karşılıklı saygı, sevgi ve güven duyguları taşımalarıyla sağlanabilir.
Bu nedenle evlenmek isteyen gençler, evlilik ön-fcesi birbirlerini tanımaları, saygı ve sevgilerini ölçmeleri için, nişanlılık denen bir dönemden geçirilir. Ancak toplumumuzda bu devrenin uzatılmaması yoluna gidilmektedir. Nedeni ise, yine toplumsal baskılardır. Gençlerin bir an önce evlenmeleri için telkinlerde bulunulur. Bu söz de buradan kaynaklanmaktadır.
Gerçekten de evlilik, eşler arasında kurulan yakın ilişkilerden ötürü duygu ve düşünce birliğinin daha çabuk kurulmasına neden olur. Ancak başlangıçta evlenmelerini sakıncalı gördüğümüz çiftleri, bu sözden hareket ederek evlenmeye yöneltmek, sağlıksız bir evliliğe yol açacağı için hiç doğru olmaz.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net