Şakanın sonu kakadır, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Şakanın sonu kakadır.
Şakayı dozuna bırakmak, gereğinden fazla uzatmamak lazımdır. Şaka sürüp gittikçe tatsızlaşır, kırıcı olur, dostluğu bozar.
Kısaca anlamı : “şaka uzar giderse tatsızlaşır, kırıcı olur, dostluğu bozar.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı :” İki arkadaşıma şahit oldum birbirine şaka yaparken küstüler.
Açıklama ve kompozisyon : El veya dil ile yapılan şakadan, eninde sonunda hoş olmayan bir durum veya kavga çıkar. Devamlı şaka yapmak doğru değildir. Önce güzel ve eğlenceli gelirsede bir zaman sonra dayanma gücü azalır ve küçük kırgınlıklar ortaya çıkar, sonunda dostlukların bile bozulduğu olur.
Devamlı şaka yapmak hatalıdır. Önce güzel ve eğlenceli gelirsede bir zaman sonra dayanma gücü azalır ve küçük kırgınlıklar ortaya çıkar. Şakayı dozuna bırakmak, gereğinden fazla uzatmamak lazımdır.
Şaka sürüp gittikçe tatsızlaşır, kırıcı olur, dostluğu bozar. Hoş olmayan bir durum veya kavga sonunda el veya dil ile yapılan şakadan ortaya çıkar. Sürekli şaka yapmak doğru değil.
İyi ve eğlenceli görünse bile, bir süre sonra dayanıklılığı azalır ve küçük hayal kırıklıkları ortaya çıkar ve arkadaşlıklar bile bozulur. Sürekli şaka yapmak yanlış. Hoş ve eğlenceli hissetmesine rağmen, bir süre sonra dayanıklılığı azalır ve küçük hayal kırıklıkları ortaya çıkar.
Şakayı dozdan fazla bırakmak, gereğinden fazla uzatmamak gerekir. Şaka gittikçe daha tatsız, yıkıcı, bozulan dostluk olmaya devam ediyor.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net