Sarı öküzün yanında duran; ya huyundan ya tüyünden kapar, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Sarı öküzün yanında duran; ya huyundan ya tüyünden kapar.
İnsanlar bulundukları arkadaş çevresine yada topluma benzerler. Çoğu kez sürü psikolojisi nedeni ile kişiler çoğul olana uyarlar ve onlar gibi davranırlar. Kötü niyetli insanlar ile vakit harcamak kötü niyetli olmamıza, iyi niyetli insanlar ile sık sık bir arada olmak ise iyi niyetli bir insan olmamıza sebebiyet verir.
Kısaca anlamı : “Kişi kiminle arkadaşlık ederse ondan etkilenir, huy kapar.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : “İnsan, kiminle arkadaşlık ederse, ondan etkilenir, onun alışkanlıklarına, düşüncelerine eğilim duyar, huyunu, gidişini kapar, onun gibi davranmaya başlar. Kötü niyetli insanlarla vakit harcamak kötü niyetli olmaya, iyi niyetli insanlarla bir arada olmak ise iyi niyetli bir insan olmaya sebebiyet verir. İnsanlar bulundukları arkadaş çevresine yada topluma benzerler.
Çoğu kez sürü psikolojisi nedeni ile kişiler çoğul olana uyarlar ve onlar gibi davranırlar. Kötü niyetli insanlar ile vakit harcamak kötü niyetli olmamıza, iyi niyetli insanlar ile sık sık bir arada olmak ise iyi niyetli bir insan olmamıza sebebiyet verir. Adam, arkadaşı olduğu kişi ondan etkilenir, alışkanlıklarına, düşüncelerine eğilimlidir, öfkesini, yolunu alır ve onun gibi davranmaya başlar.
Kötü niyetli insanlarla zaman geçirmek, kötü niyetli olmanıza neden olur ve iyi niyetli insanlarla birlikte olmak iyi niyetli bir insan olmasına yol açar. İnsanlar, içinde bulundukları arkadaşlık ya da toplum çemberi gibidir. Genellikle sürü psikolojisi nedeniyle insanlar çoğul olana uyum sağlar ve onlar gibi davranırlar.
Kötü niyetli insanlarla zaman geçirmek, kötü niyetli olmamıza neden olur ve iyi niyetli insanlarla birlikte olmak genellikle iyi niyetli bir insan olmamıza neden olur.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net