Şeytanla kabak ekenin, kabak başına patlar, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Şeytanla kabak ekenin, kabak başına patlar.
Bir işte ortak çalışmak istediğimiz kimsenin ahlakını ve niyetini iyice öğrenmeliyiz. Hileci ve kurnaz kimse ile ortaklık eden kişi, hilenin kurbanı olur.
Kısaca anlamı : “Kurnaz ve hileci bir kimse ile ortaklık eden kişi, hilenin kurbanı olur.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı :“Babam ortağıma güvenmediği için hep Şeytanla kabak ekenin, kabak başına patlar derdi bana.
Açıklama ve kompozisyon : Kötü, alçak, düzenbaz, kurnaz biri ile ortak bir işe girenin başına türlü felaketler gelir, oynadıkları oyundan en çok zarar eden o olur. Kurnaz ve hileci kimse ile ortaklık eden kişi hilenin en büyük kurbanı olur. Kurnaz ve hileci bir kimse ile ortaklık eden kişi, hilenin kurbanı olur.
Bir işte ortak çalışmak istediğimiz kimsenin ahlakını ve niyetini iyice öğrenmeliyiz. Hileci ve kurnaz kimse ile ortaklık eden kişi, hilenin kurbanı olur. Kötü, alçak, aldatıcı veya kurnaz biriyle ortak bir işi olan insanlar her türlü felaketle gelirler ve oynadıkları oyundan en çok acı çeken kişidir.
Kurnazlık ve aldatıcı ile ortak olan kişi aldatmanın en büyük kurbanı olur. Kurnaz ve hile yapan biriyle ortak olan kişi hile kurbanı olur. Bir işte işbirliği yapmak istediğimiz herkesin ahlakını ve niyetini iyice öğrenmeliyiz.
Hile ve kurnazlıkla ortak olan kişi hile kurbanı olur.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net