Spor ile ilgili atasözü ve anlamları. Atalarımız spor yapmak ile söylediği sözlerde yerli yerinde olarak geçmişten günümüze kadar ulaşmıştır.
Atasözlerinin kim tarafından ne zaman söylendiği bilinmez. Atalardan günümüze kadar ulaşan, belirli bir yargı içeren, söyleyeni belli olmayan (anonim) düz konuşma içinde kullanılan sözlerdir. Atasözleri, geçmiş kuşaklardan süzüle süzüle günümüze kadar gelmiş özellikleri sözün içerdiği anlama göre değişir. Atasözü pek çok dalda eğitici yol gösteren, öğüt veren kalıplaşmış sözlerdir.
SPORLA İLE İLGİLİ ATASÖZLERİ VE ANLAMLAR
Türk Gençliği, Sağlıklı Yetişip Spor Yaparsa Ulusumuzun Geleceği Güvence Altındadır
Spor yapan Türk genci sağlıklı yaşama sahip olarak geleceğine sıkı tutunacaktır. İmkanları bularak onların peşinden gideceklerdir. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünde açıkladığı gibidir.
Sporsuz Bir Millet Gerilemeye Mahkûmdur
Sporun olmadığı bir millet sağlam kafaya sahip olmadığından dolayı gerileyecektir. Spor zihnin anahtarı olmaktadır.
Spor, Ahlaktır
Spor yapan insan temiz ve düzgün ahlaka sahiptir.
Spor ve Eğitimli Bir Devlet Yorulmaz
Spor ve eğitime ağırlık veren bir devlet ileriye doğru adım adım ilerler.
Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur
Akıl ve doğru düşüncenin sağlam yani sporcularda bulunacağını dile getirmiştir. Sporcu olan işlerini daha kolay şekilde yaparak giderebilir.
Sağlık Varlıktan Yeğdir
Sağlıklı olmak için daima spor yapılmalıdır, mal mülk bir yere kadar sağlık satın alınamayacağından dolayı sporun yapılması gereklidir.
Ben Sporcunun Çevik ve Namuslusunu Severim. Mustafa Kemal Atatürk
Sporcu çevik olacak yaşadığı durumlara göre tepki verip fit olmalıdır. Namuslusunu severim derken şerefli, sözünün eri ve saygı değer insan olmalıdır. Bunları bir araya getirerek önemli yerlere gelebiliriz.
çok teşekkür ederim ❤