Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır.
Bir kimse ne iş tutarsa tutsun, ne kadar gönlünce yaşarsa yaşasın, sonunda, bağlı bulunduğu çevreye, alışık olduğu ortama ve kendi öz işine dönmek zorunda kalır. İnsanlar alışkanlıklarına bağlıdır. Şu ya da bu nedenle işinden, çevresinden ayrı yaşamak zorunda kalan kimse, sonunda alıştığı işe ve çevreye döner. Bazı sonuçlar kaçınılmazdır.
Kısaca anlamı : insan, ne denli başına buyruk, kendi bildiğince yaşarsa yaşasın sonunda bağlı olduğu çevreye dönmek zorunda kalır.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : Onun gidişine bakma, tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır
Açıklama ve kompozisyon : Kişi nasıl yaşarsa yaşasın, nerede bulunursa bulunsun, er ya da geç kendi özüne dönecek, kendi kişiliğine uygun yaşamaya başlayacak veya kendi yurduna dönecektir.
İnsanlar bağlı olduğu çevreden tümüyle kopuk yaşayamaz. Belki orada hoşuna gitmeyen şeyler olabilir. Veya daha iyi koşullarda yaşamak istiyor olabilir. Bunun neticesinde yaşadığı ortamdan ayrılabilir. Ancak ileride gittiği yerden memleketine, kendi yaşadığı eski yere geri gelecektir. Hayat böyle tecrübeler sunar bize. Atalarımız da geçmişte bu tecrübeleri bizzat yaşamışlar ve bundan ders çıkarmışlardır. Bize de böyle bir öğütte bulunmuşlar. Bazen sahip olduğumuz şey en iyisidir. ancak biz bunun farkında olmayız. Gerçeğin farkına vardığımızda da çok şey kaybetmiş olabiliriz. İnsan elindekinin kıymetini bilmeli ve sahip olduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeli yeni heveslerin arayışında olmamalıdır.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net