Üç göç, bir yangın yerini tutar, atasözünü anlamı ve cümle içinde kullanmak. Ayrıca Açıklama ve kompozisyon yazmak.
Üç göç, bir yangın yerini tutar.
Bir yerden bir yere taşınma zahmetli ve masraflı bir iştir. Taşınma ve nakliye sırasında eşyalar yıpranır, zarar görür ve daha kısa zamanda kullanılamaz hale gelir. Bu nedenle sık taşınan kişiler sık sık eşya yenilemek zorunda kalırlar bu da masraf demektir. Yangınlardaki maddi kayıplara benzetilmiştir.
Kısaca anlamı : “Bir yerden başka bir yere taşınırken kimi eşya kırılır, dökülür, kaybolur. Öyle ki üç kez taşınma sonunda bu eşya, yangın artığına döner.
Cümle İçinde Örnek Kullanımı : ‘’Evimi taşıdığım zaman bir çok eşyalarım kırılırdı ve kayboldu.
Açıklama ve kompozisyon : Bir yerden başka bir yere taşınırken bazı eşya kırılır, dökülür, kaybolur, birçok kez taşınma sonunda bu eşya yangın artığına döner. Bir yerden başka bir yere taşınırken kimi eşya kırılır, dökülür, kaybolur. Öyle ki üç kez taşınma sonunda bu eşya, yangın artığına döner.
Bir yerden bir yere taşınmak insan pahalıya patlar. Bir yerden bir yere taşınırken bazı eşyalar kırılır, dökülür yada kaybolur. Öyle ki üç defa yer değiştiren kimsenin ev eşyaları yangın artığına döner.
Göçler malı mülkü zarara uğratır. Bir yerden başka bir yere taşınırken, bazı eşyalar kırılır, dökülür, kaybolur ve çoğu kez bu madde bir yangın fazlasına dönüşür. Bir yerden başka bir yere taşınırken, bazı şeyler kırılır, dökülür, kaybolur.
Öyle ki, üç kez hareket ettikten sonra, bu madde bir yangın fazlasına dönüşür. Bir yerden başka bir yere gitmek pahalıdır. Bir yerden bir yere taşınırken, bazı eşyalar kırılır, dökülür veya kaybolur.
Öyle ki, üç kez yerinden edilmiş herhangi bir kişi yangın atığına geri döner. Göç, mallara zarar verir.
Not: Bu atasözüyle ile ilgili bir cümle veya bir bilginiz varsa aşağıda yorum kısmına yazarak başkaların okumasına yardımcı olabilirsiniz. Secdem.net