A Harfi ile Başlayan Meslek Grupları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

A harfi ile başlayan mesleklerin isimleri veya adları nelerdir. A’dan z harfine kadar meslek grupların isimlerini burada bulabilirsiniz. Ayrıca öyle meslekler var ki belki daha önce hiç duymadığınız bile olabilir. Bu nedenle bu makalemizde sizler için Baş harfi A olan meslek çeşitlerinin listesini derledik. Lütfen Tanımı olmayan meslek gruplarının tanımı için yorum yazarak başkaların faydalanmasına vesie olun.

Meslek, insanın yaşamını sürdürebilmek için yaptığı ve genellikle yoğun bir eğitim, çalışmayı gerektiren sürecin sonunda kişilerin kazandığı unvanın adıdır. Her meslek birbirnden farklıdır. Ayrıca görevleri’de birbirinden çok farklıdır. Yeryüzünde binlerce meslek bulunmaktadır.Bu açıdan meslek, bireyin toplumda ki yerini, statüsünü belirler. Meslekte yaşanılan başarısızlıklar, doyumsuzluklar bireyin ruh sağlığını tehdit eder. İş ve yaşs doyumsuzluklarda önde gelen nedenlerden biri; bireyin seçtiği mesleğin özelliklerinin, kendi özellikleri ile bağdaşmamasıdır.Her bir meslek için tanım, görev alanları, genel olarak kullandığı araç ve gereçler, mesleğin gerektirdiği özellikler, çalışma ortamı ve koşulları, çalışma alanı ve iş bulma olanakları, meslek eğitiminin verildiği yerler, meslek eğitimine giriş koşulları, eğitimin süresi ve içeriği, meslekte ilerleyebilme ve yeni meslekleri seçebilme olanakları, destekleyici meslek kuruluşları, farklı özellikler gösterir.

Ayakkabı, Deri Ve Yan Ürünleri Satış Elemanı : Her türlü ayakkabı, ayakkabı aksesuarları ile deri ürünleri ve yedek malzemeleri müşteriye tanıtan ve satışını yapan kişidir.


Ayakkabı Yapımcısı : Ayakkabı üretim aşamalarının tamamını etkin şekilde uygulayabilecek, üretim planlamada karar verip moda – üretim ilişkisi ile tasarım yapabilecek, yaptığı tasarımları uygulama becerisine sahip ayakkabı tasarımcısı ve tekniker yetiştirmektir.


Ayakkabı Teknisyeni : Teknolojik gelişmeleri takip ederek doğal deri, suni deri, kadife, keten vb. malzemelerden ayakkabı kalıplarına uygun ayakkabı üreten, yeni ayakkabı modelleri tasarlayan ve hazırlayan kişidir.


Avukat : Hak, hukuk ve yasa işlerinde isteyenlere yol gösteren, mahkemeler, devlet örgütleri ya da özel kuruluşlar önünde başkalarının hakkını savunmayı meslek edinmiş olan ve bunun için yasaların gerektirdiği koşulları taşıyan kimse.


Avrupa Birliği İlişkileri Elemanı : Türkiye’nin Avrupa birliği’ne girme sürecini kolaylaştırmaya yönelik, Avrupa birliği konusunda uzmanlaşmış, en azından iki Avrupa dilini iyi bilen, genç, dinamik ve konunun önemine inanan yeni bir kadro oluşturmaktır.

AB ilişkileri Bölümü, öğrencilere Avrupa Birliği’nin tarihi, kurumları, politikaları ve işleyişi hakkında derin bilgi birikimi sağlamak için kurulmuştur.


Avize İmalatçısı : Cam, metal, ahşap gibi çeşitli süsleme gereçleri kullanarak abajur, masa lambası, aplik, avize vb. aydınlatma araçlarını yapan kişidir. Avizenin elektrik akımını alabilmesi için kordon imal eder.


Av Ve Yaban Hayatı Teknikeri : Avcılık ve yaban hayatı teknikeri; yaban hayatı içerisinde doğal ortamın korunması, yaban hayvanlarının üretimi, avlanma yöntemleri alanlarında çalışan ara insan gücüdür.


Atçılık İşletmeciliği Meslek Elemanı : At yetiştirme çiftliklerinin, haraların, aşım istasyonlarının, idman pistlerinin ve hipodromun çeşitli bölümlerinin işletilmesinde görev alan yardımcı meslek elemanıdır.


At Antrenörü : At eğitmeni, atlara yönelen ve onlara farklı disiplinler öğreten kişidir. Eğiticilerin sahip olduğu sorumlulukların bir kısmı hayvanların fiziksel ihtiyaçlarını önemsemenin yanı sıra, onlara itaatkar davranışları öğretmek ve / veya yarışmalar ve diğer sürüş amaçlarını içerebilecek olaylar için onlara koçluk yapmaktır.


Aşçı : Aşçılık programının amacı toplu yemek yenilen yerlerde yiyecek hazırlama ve mutfak yönetim alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir.


Astronom : Astronom, astrofizikçi ya da gök bilimci, astronomi ya da astrofizik üzerine araştırmalar ve çalışmalar yapan bilim insanıdır. Tarih öncesi çağlardan bu yana gökyüzü dünyanın her yerindeki kültürlerden insanların ilgisini çekmiştir.


Asansör Kurucusu Ve Bakımcısı : Fabrika, hastane, işyeri, apartman gibi çok katlı binalarda insan, hasta veya yük taşımak için hazırlanmış asansörleri projelere uygun olarak kuran ve bunların bakımını yapan kişidir.


Arşivci : Arşivci, bilgi ve belge yönetimiyle görevli kişidir. Yazılı, görsel her türlü obje, belge vasfı taşıdığı sürece arşivlik malzeme olarak görülür ve arşivcilerin iş alanları dahilinde yer alır.


Arkeolog : Bireye, insanlığın doğuşundan antik çağın son uygarlıklarına kadar geçen süre içindeki kültür ve uygarlıklar ile İslam ve Dünya sanatını derinlemesine inceleyecek ve kapsamlı bilgiler edinmesine yardımcı olacak eğitim ve öğretimi sağlamaktır.


Arıcılık Teknikeri : Arılardan bal, balmumu, arısütü vb. ürünlerin elde edilmesi ve bu ürünlerin pazarlanması alanında çalışan kişidir.


Argon Kaynakçısı (Tığ Kaynakçısı) :  Mesleğinin maaşları, tanımı, ne iş yaptığı, nasıl olunduğu, meslek kodu nedir ve iş imkanları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Argon gazı ve tığ cihazları ile metal parçaları çeşitli şekillerde kesen birleştiren veya tamir eden kişidir.


Antrenör : Gerekli bilgiyi bilim ısıgında sporcunun başarısı için kullanan daha sonra bu bilgileri spor beceleri ve strateji ile birleştiren ve farklı mizaçlarda insanlara uygulayan kisidir.


ANTEP FISTIĞI TEKNİKERİ : Antep fıstığı yetiştirilmesinde ziraat mühendisine yardımcı eleman olup, tarımsal üretimi artırma, yetiştiricilik, işleme tekniği ve pazarlama konularında çalışan kişidir.


Animatör : Animatör, birçok kere çizim yaparak, ki bunları hareketlendiren yani hızlıca gösterime sokan bir ressamdır. Animatörler, çalışırlar. Genellikle, animasyon hazırlanırken birkaç veya daha fazla animatörle iş birliği yapmak gerekir.


Anestezi Teknikeri : Anestezi teknikerleri, anestezi işlerinde hekime yardımcı olan ve hekimin verdiği görevleri tıbbi yöntemlere göre uygulayan meslek erbaplarıdır. Hastanın biyolojik yapısına uygun şekilde narkoz uygulamak, cerrahi olaylarda gelişen anestezi durumlarında doktora yardımcı olmak ve hastanın uyanmasını sağlamak gibi görevlere hizmet ederler. Ayrıca hastanın ameliyat boyunca hayati bulgularını tespit etmek de görevleri arasında yer alır. Sağlık kurumları; anestezi teknikeri iş ilanları verirken başvuracak kişilerin kimya, fizik, biyoloji gibi alanlarda bilgi sahibi, güçlü-dayanıklı, sabırlı ve sorumluluk sahibi olmalarını ister. Özel veya kamu sağlık kurumlarında iş bulma fırsatı olan teknikerler, genellikle ameliyathane ortamında çalışırlar. Çalıştıkları mekanların sterilizasyonu yüksek ve havası soğuktur. Çalışma saatleri, hastaların yoğunluğuna bağlı olarak hafta sonu ve gece nöbetleriyle birlikte artış gösterebilir. Anestezi teknikeri olarak işe başlayacak kişilerin, hastanın uyutulabilmesi için aspiratör ve anestezi cihazı ve endotrakeal tüp gibi ekipmanları kullanabilmeleri gerekir. Anestezi teknikeri iş ilanı için verilen nitelikler arasında ise öncelikli olarak eğitim bilgisi yer alır. Anestezi teknikerliği bölümünden mezun olan kişiler, anestezi teknikeri ilanları içerisinden kendilerine uygun olan ilanı değerlendirerek başvuruda bulunabilirler.


Anestesi Teknisyeni : Anestezi Teknisyeni, hastaların uyutulma işlemi ile ağrıya duyarsız hale getirilmesini ve hekim tarafından talimatlara uygun olarak, anestezi işlemlerinde doktora yardım eden mesleki elemanlardır. … Tüm cerrahi vakaların hastanın genel anesteziyle ilgili bütün işlemi yaparlar.


Anahtarcı Çilingir : Çilingir; anahtar ve kilit gibi ince demircilik işleri yapan zanaatçı. Çilingirlik tarihi boyunca; kilitli kalmış kapıları maymuncukla açma, bozuk kilitleri onarma ve bazı makinelerin küçük parçalarını eskisine benzer biçimde yeniden yapma gibi işlere odaklanılmıştır.


AMBULANS VE ACİL BAKIM TEKNİKERİ :  Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birden bire hastalanan insanları, gerektiğinde bulundukları yerde ilk tedavilerini yapıp, güvenli bir şekilde hastanelerin acil servisine getiren kişidir.


Alüminyum Doğramacı : Birbirinden farklı alüminyum plakaların işlenerek, çeşitli kullanım alanlarına sahip ürünlerin üretilmesi ile ortaya çıkan ürünlere verilen isme doğrama denilir. … Alüminyum kapı, alüminyum çerçeve, alüminyum cam balkon sistemleri gibi kullanım alanları vardır.


Alt Yapı Teknisyeni : Bina, köprü, baraj, yol, sulama kanalları, kanalizasyon vb. inşaatların, sağlam temellerle inşa edilmesi için, inşaat işçileri ve ustalarla birlikte çalışan, inşaat teknikeri ve inşaat mühendisi ile işçiler arasında görev yapan kişidir.


Alçı Dekorasyoncusu : (Kartonpiyer), kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, alçı, alçıpan ve diğer alçı ürünlerini kullanarak alçı sıva, kartonpiyer, dökme tavan, asma tavan, bölme duvar giydirme işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.


Aktüer : Aktüer finansal riskleri değerlendirebilen, çözümler öneren, ve her çözümün uzun dönemdeki sonuçlarını irdeleyebilen bir profesyoneldir. Aktüer yalnızca bugünü değil yarınları da düşünerek finansal belirsizlikleri değerlendirir. İleriye yönelik projeksiyonlar yaparak stratejik kararlar için önerilerde bulunur.


Aile Ve Tüketici Bilimleri Öğretmeni : Çalıştığı eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, besin/gıda teknolojisi-ev yönetimi ve beslenme alanında teorik ve uygulamalı eğitim veren kişidir.


Aile Ekonomisi Ve Beslenme Öğretmeni : Çalıştığı eğitim kurumu ya da kuruluşunda öğrencilere veya yetişkinlere aile ekonomisi ve beslenme ile ilgili eğitim veren kişidir.


Ahşap Yat Ve Tekne Yapımcısı : Yat ve tekne gibi araçlar ile bu araçlarda bulunan hareketli ve sabit mobilyaları aldığı siparişe göre tasarlayan, şablon ve kalıp hazırlayarak, kullanılacak malzemeleri seçen, projeye göre imal ve tamir eden, bakımını yapan kişidir.


Ahşap Karoserci : Taşıt araçlarının ahşap kısımlarını yapan ve bozulan kısımları onaran kişidir.


AHŞAP BOYACISI : Ahşap malzemelerin yüzeylerini fırça ve boya tabancası kullanarak çeşitli tekniklerle boyayan ve çeşitli malzemeler ile süsleyen kişidir.


Ağaç Oymacısı : Ağaç üzerinde tasarımı yapılan model veya şekli, özel kesici aletlerle oyma tekniğine uygun olarak işleyen ve ağaca şekil veren kişidir.


Ağaç İşleri Teknikeri : Orman ürünleri endüstrisinin çeşitli dallarında orman, orman endüstrisi ve ağaç işleri mühendisleri ile usta ve işçiler arasında görev yapan kişidir.


Ağaç işleri endüstri mühendisi; hammaddesi ağaç olan tüm ürünleri tasarlayabilecek, üretimini yapabilecek, bu alanda çalışılan yerlerde koordinasyonu sağlayabilecek, tasarlanan ve üretilen ürünlerin kalite ve kontrol aşamasında görev alabilecek kişilerdir.


Adalet Meslek Elemanı : Adli yargı ve infaz kurumlarında hakim ve savcılara yardımcı eleman olarak çalışan kişidir.


Acil Tıp Teknisyeni : Acil tıp teknisyenliği veya ambulans teknisyenliği, bazı ülkelerde acil tıp hizmetleri veren sağlık çalışanlarını belirtmek için kullanılan terimlerdir.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mersin eskort -
deneme bonusu
- deneme bonusu veren siteler - Goley90 Giriş - takipcimx 1000 - buy youtube likes - postegro - deneme bonusu veren siteler - deneme bonusu veren siteler - bonusu veren siteler - sahabet güncel adres - onwin kayıt - Aviator oyna - buy twitter followers - Cinsel sohbet - toscanello - buy twitch live views - Kablo çekme vinçleri - Twitch viewer bot - canlı casino siteleri - sms onay - kaliteli likit - Fixbet güncel giriş - Starzbet güncel giriş - Twitch viewer bot - omegle -

anlaşmalı boşanma avukatı

-

seo

- takipçi al - ip booter - matadorbet indieroad.net