Işık: Bol güneşli yerleri sever
Nem ve su: Nem ve su isteği fazladır.
Toprak: Çok fazla isteği olmamakla beraber humusça zengin topraklarda güzel gelişim gösterir.
Boy: 5-10cm
Taç genişliği: 5-10cm
ALTIN ÇANAK ÖZELLİKLERİ
Altın Çanak (Forsythia intermedia) bitkisi 14 cm. çapında ve yaklaşık 2 litre hacmindeki poli etilen ambalajlarda, torf+organik gübre karışımı bir harç içinde dikili bulunmaktadır. Bitkilerin boyu saksıyla beraber yaklaşık 70 cm.dir. Altınçanak bitkisi, kışın yaprağını döken bir süs bitkisi olduğundan Kasım-Mart ayları arasında yapraksız olarak satılmaktadır.
Altın Çanak (Forsythia intermedia) Bitkisinin Genel Özellikleri Nelerdir?
Altın Çanak bitkisi, kışın yaprağını döken, çok yıllık bir bahçe çalısıdır. 2 metre boy ve 1,5 metre çap yaparlar. Toprak bakımından seçici değillerdir ve arsız bir biçimde her ortamda rahatça gelişirler. Ancak bol güneş alan yerlerde çiçek sayısı ve kalitesi artacaktır. Mart ayı içerisinde yapraklanmanın öncesinde göz alıcı sarı renkli ve iri yapılı çiçekleri bitkinin bütün sürgünlerinin üzerini kaplar. Baharın müjdecisi olan bu sarı çiçekler, bahçenize coşku dolu bir tazelik enerjisi katar. Çiçek tomurcukları henüz açmadan sürgünleri kesilip, evlerde vazolar içerisine alınırsa, uzun süre çiçekli kalan dallar elde edilmiş olur. Peyzaj uygulamalarında tek başlarına (soliter) ve öbek (grub) halinde kullanılırlar. Kışın -20, -30 °C’ye kadar olan soğuklara dayanıklıdır.
Altın Çanak (Forsythia intermedia) Bitkisini Nasıl Gübrelemeliyim?
Altın Çanak bitkisini dikeceğiniz bahçe toprağını analiz ettirmek ve sonrasında toprağınızın besin maddesi içeriğine göre gübreleme yapmak izleyeceğiniz en doğru yoldur.
Gübreleme amacıyla; bir litre suyun içerisine Tropikal Bitki Besini (Çiçek Açan Türler İçin) ürününden, kışın iki haftada bir, yazınsa haftada bir kapak karıştırıp bitkinizin dibine dökmeniz ve sonrasında sulama yaparak, gübreli suyu kök bölgesine indirmeniz; bitkinizin gelişimesi ve çiçek kalitesini arttırması için yeterlidir.