Anne karnındaki bebeğin 16 haftalıkken parmak izi oluşur. Embriyo 8 hafta gibi koordine olmayan hareketlere başlar, yeterince uzun izlenirse sıçrama, kol ve bacak hareketleri gözlenebilir. 10 haftaya kadar olan periyotta önce kol ve bacak çıkıntıları ortaya çıkar sonra el ve ayak parmakları oluşur. Beyin kesecikleri gelişip ön, orta ve arka beyin gelişimi başlar.
Onuncu haftadan sonra artık anne karnındaki bebek ‘fetus’ olarak adlandırılır. Baş-popo uzaklığı 45 mm ve üzerine ulaştığında karın ön duvarındaki geçici fıtık kaybolur ve ince bağırsaklar karın içine döner. Özellikle nukal (Ense, boyun) saydamlık ölçülürken 11-14 hafta arasında fetusun belirgin sıçrama hareketleri yaptığı izlenir.
On ikinci gebelik haftasında uterus (Rahim) karın içinde yukarı doğru her hafta 1 cm yükselmeye başlar. 10. haftada başlayan kemiklerde kalsiyum birikimi hız kazanır. Deri ve tırnak gelişimi başlar. El ve ayak parmakları ayırt edilebilir. Kendiliğinden fetal hareketler başlar.
14 – 16 Hafta Gebelik
Ceninin cildi şeffafdır ve Lanugo adı verilen ince bir tüy baş üzerinde oluşmaya başlar. Fetus emmeye başlar ve amniyotik sıvı parçalarını yutar. Her insan kendine ait olan parmak izi artık fetusun küçük parmakları üzerinde gelişir. Mekonyum bağırsakda oluşur ve bebeğin ilk bağırsak hareketi olmasını sağlar. Ter bezleri gelişmiştir, karaciğer ve pankreas sıvısı salgılar üretir. Fetusun uzunluğu 15 cm e ulaşır.