Bebeklerde yürüme zamanı olduğu gibi belirtileri’de olur. Bu nedenle bugünkü makalemiz’de bebekler ne zaman yürür? olacaktır. Bebekler yürüme refleksine sahip olarak doğarlar. Yeni doğmuş bir bebek, dizleri kamına çekik hâlde uzanır. Avuç içine değen herhangi bir nesneyi otomatik olarak kavrar. Anne memesini otomatik olarak tutar ve emer. Bu refleksler birkaç hafta içinde yok olur.
Bir ayda bacaklar daha düzleşir ve altı haftada, kafasını kaldırabilir. Uyudukları zaman uyumadıkları zamandan fazladır, gittikçe gözlerini nesnelerde odaklamaya başlar ve altı haftada gülümsemeye başlar. Altıncı ayla birlikte doğduğu kilo ikiye katlanır ve tek başına oturabilir hâle gelir.
Sekiz ay sonra ilk konuşma denemeleri duyulur ve başparmak kullanılmaya başlanır. On aylıkken emeklemeye başlar ve doğum kilosu üç katına çıkar. Bebekler, eğer herhangi bir sağlık problemi yoksa İlk adım, bir yaşındayken atılabilir. Genellikle bu aşama çoğu anne babanın hayatı boyunca unutamayacağı bir dönem olacaktır. İlk sözcükler, bir sonraki iki üç ay sırasında söylenebilir. Bebeklerde yürüme başlangıcı 18. ayı bulabilir. Bu aydan sonra hala yürüme eğilimi göstermiyorsa mutlaka doktora götürülmeli ve olası sağlık sorunları araştırılmalıdır.
Mesela bebeğinize adıyla seslendiğinizde bakmıyorsa, etrafındaki nesnelere karşı ilgisizse, ağzından hiçbir kelime dahi çıkarmıyorsa, oyuncaklarını iki eliyle kontrol edemiyorsa ve bir şeye ulaşma çabası isteği yoksa işte bu durumda gelişim sorunu yaşadığını söyleyebiliriz.