Boru çiçeğinin kelime anlamı tatula çan çiçeğidir. Dış görünüşüyle gören herkesi kendine hayran bırakan bu özel bitki, İngiltere ve İskoçya’da sıkça görülen, bir şeyin etrafını çevrelemek için dikilen bir bitkidir. Boru çiçeğinin bilinen on çeşidi vardır. Bazı türleri çok zehirli iken bazı türleri ile çok şifalı olan bir bitkidir. Bu nedenle kullanımında dikkatli olunması son derece önemlidir. Tüm boru çiçeklerinin kendilerine destek veren bitki tarafına (saat yönünün aksine) sarkmaları garip bir gerçektir.
Boru çiçeğinin dünya üzerinde 10 çeşidi bulunuyor. Bunlardan yalnızca iki tanesi ülkemizde yetişiyor Bunlar; Datura Metel ve Datura Stramonium. Çiçeklerinin güzelliğine rağmen, bahçıvan ve çiftçiler, bu çiçeğin bir baş belası olduğunu düşünürler. Kökleri uzundur ve toprağı aşırı yoran yoğun bir kütle halindedir. Sarkan sapları yakınlardaki diğer tüm bitkilerin üzerine uzanır ve sonuç olarak onları boğar.
Eğer bir bahçıvan boru çiçeğini başka bir tarafa doğru döndürseydi, çiçek bu karışık durumunu çözemez doğal yönünün sağdan sola olduğunu düşünemez ve ölürdü.
Boru çiçeğinin en yaygın kullanım alanı ilaç sanayisidir. İlaçların özlerinde kullanılan bitki, bu nedenle özel olarak yetiştirilmekte ve üretimi yapılmaktadır. Bitkinin ilaç sanayisi dışında alternatif tıp alanında kullanıldığı da bilinmektedir. Özellikle vücutta meydana gelen iltihaplanmalarda datura bitkisinin ekstra yardımı olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla yapraklarını kullanarak hazırlanan karışımlar, alternatif tıp seçeneği ile çözüm olmaktadır.