Albatros adlı deniz kuşunun kanat kasları o kadar güçlü-dür ki, hiç kanat çırpmadan havada bir saat kalabilir. Planörler, albatrosların yapılarına teknik bir benzetmedir.
Annesizlik korkusu Tavuk ve civcivler aralarına girilip ürkütüldüklerinde civcivlerden biri bir yana diğerleri anneleriyle birlikte öte yanda kalırlarsa yalnız kalan civciv kendiliğinden yuvarlanan sarı bir yumruk gibi sağa sola koşuşturur. Bu durumda olan civciv arpa ambarına düşse bile annesini arama telaşı içinde tek bir arpaya bile dokunamaz. İki-üç saat sonra arpaların ortasında yığılıp kalır ve ölür.
Arıların bazı çiçeklerden yaptığı ballar zehirlidir, bu zehir arıları etkilemediği için arıların bu çiçeklerden de nektar toplar, ancak yaptıkları bal insanları zehirler ve bu zehirli bala deli bal denir.
Bir arada görülen hayvanların en kalabalık olanları Kril-lerdir. Her birinin ağırlığı 1. 7 gr. Olan bu yengeçlerden 10 milyon tonunun bir arada bulunduğu 1981 Mart ayında Antartika’da saptanmıştır.
Böcek yiyen kirpinin sert böceklerin kabuklarım kırabilmesi için sivri kesici dişler ve dikenli elbise verilmiş. Aslan dahi tostoparlak olmuş bir kirpiye bir şey yapamaz.
Dünyada yaşayan hayvanlardan 22-24 derece ile vücut ısısı en düşük memeli hayvan dikenli karınca yiyendir.
Dünyada insan ile birlikte yaşayan hayvanların sayısı 3×1033 kadardır. Bunların arasında denizde yaşayan ipliksi kurtların sayısı 4xl025’tir.
Et yiyen hayvanların bağırsaklarının kısa oluşu ile ot yiyen hayvanların bağırsaklarının uzun oluşu etin kolay otun zor sindirilmesindendir. Sığır otun zor sindirildiğini nereden biliyor?
Hayvanlar âleminin en yavaş büyüyen hayvanı derin deniz istiridyesidir. Kuzey Atlantik denizinde yaşar ve 8 mm’lik boya ancak 100 yılda ulaşır.
Kediler için 7.kattan düşmek, 32.kattan düşmekten daha tehlikelidir.(Çünkü kediler ancak 6.katta terminal hıza ulaşabiliyorlar)
Renkli mercan kayalıklarında yaşayan balıkların çok müthiş renk değiştirme kabiliyetleri vardır. Kahverengi kayanın altında kahverengi, sarının altında sarı, kırmızı da kırmızı rengi alır.
Sinekler nisan-mayıs aylarında yumurtlar. Eğer, bir sinek çiftleşmesi sonucu bırakılan yumurtaların hepsinden sinek doğsa, dünyayı yaklaşık 15 metre kalınlığında bir sinek tabakası kaplardı.
Soğuk iklimde yaşayan tatlı su kaplumbağası türü olan kaplumbağalar, sonbaharda derin bir nefes alarak girdikleri sudan, ilkbaharda çıkarlar ve bu kaplumbağalar üç ay oksijensiz hayatta glikolizden enerji sağlayarak kalabilirler. Bu kaplumbağaların kalp atışları dakikada birdir.
Yaban keçisi veya Dağ keçisi veya Kızıl keçi, sarp, duvar gibi kayalara bile tırmanabilir. Ayak tırnakları altının çok pürüzlü olması düz ve kaygan kaya üzerinde bile tutunmalarını sağlar. “Teke gibi kokmak” deyimi yaban keçisinin boynuz diplerindeki bezelerden yayılan kokuya benzetmedir.