Denizin rengi neden mavidir. Hatta Bazen Denizin rengi yeşil bile görebiliyoruz. Denizin rengi uzaktan bakıldığında çoğunlukla mavi görünür. Bununla birlikte denize yaklaştıkça kıyılarda yeşil renge yakın olduğunu fark ederiz. Aslında denizin kendine ait bir rengi yoktur. Saf su renksizdir. Fakat derin suda ışık deniz tabanından ansımadığı için koyu mavi bir renk alır. Bunun ardında temel fizik nedenleri vardır. Deniz suyunu bir bardağa doldurduğunuzda sadece renksiz bir su yığınından ibaret olduğunu fark edersiniz.
Hatta bazı kaynaklarda, Denize rengini veren, büyük oranda gökyüzünün yansımasıdır. Gökyüzü mavidir ve deniz de bu yüzden genelde mavi görünür. Denizin mavi renginin sebebi, gökyüzünün renginin mavi olmasıyla aynıdır ama sanıldığı gibi gökyüzünün maviliğini yansıttığı için deniz mavi renkte görülmez. Aslında atmosferde mevcut, azot, oksijen, karbondioksit gibi bütün gazlar deniz suyunda da bol miktarda bulunurlar.
Denize baktığımızda berrak olan suyun rengini mavi görmemizin temel nedeni denizde bulunan karbondioksit, azot ve oksijen gibi gazlar ve minerallerdir.
Güneşten yayılan beyaz ışık bünyesinde bütün renkleri barındırır. Denizin mavi görünmesinin nedeni, beyaz güneş ışığının denize vurması ile denizde bulunan minareller sayesinde güneş ışığının kırmızı tonlarının emilip, mavi ve mor tonlarının yansıtılmasıdır.
Denizin derinliği arttıkça rengi de koyulaşır. Kıyılarda ise güneş ışınları denizin dibindeki kuma ve yosunlara ulaşa-bilmektedir. Bu sebeple, denizin turkuaz, yeşil, gri gibi renklerde görünmesi mümkündür.