Baffin Kuzeydoğu Atlantik 476.068 : Dünya’nın beşinci büyük adası olan Baffin adasının uzunluğu 1.530 km, en geniş yeri 725 km, yüzölçümü 507.451 km², en yüksek yeri 2.042 m’dir. Baffin adası tam 431 kuş çeşidi barındırmaktadır. Ayrıca iklim olarak karasal iklim görülür. Kanada Arktik kutup adalarının da en büyüğüdür.
Borneo Batı Pasifik 743.107 : Borneo yüzölçümü açısından dünyanın en büyük üçüncü adasıdır. Güneydoğu Asya’da bulunur ve Endonezya, Malezya ve Brunei tarafından paylaşılmıştır.
Borneo adı adaya ilk olarak Hollandalı kâşifler tarafından verilmiş olup Batı’da da yaygın olarak kullanılmaktadır. Ada, Endonezya’da Kalimantan adı ile bilinirken, Malezya’da Doğu Malezya olarak adlandırılmaktadır.
Dünyanın en büyük yer altı nehir koridoru burada bulunmaktadır.
Çok çeşitli hayvan ve bitki türlerini barındıran yağmur ormanlarıyla ünlüdür. “Rafflesia” isimli dünyanın en büyük çiçeği Borneo adasında yaşar. 3 milyon yarasaya ev sahipliği yapan Geyik Mağarası da Borneo’dadır. Dünyanın en küçük fil türü olan Borneo filleri bu bölgeye özgüdür.
Adada yaşayan ve bazıları endemik olan hayvan türleri şunlardır: Uzun burunlu maymun, Borneo orangutanı, Borneo cüce fili, boynuzgaga, cüce yalıçapkını, Atlas güvesi, fener böceği, Borneo bulutlu parsı.
Grönland Kuzey Atlantik 2.175.597 : Grönland (Grönlandca: Kalaallit Nunaat; Danca: Grønland), Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde, 2.166.086 km² ile kuzey kutbundaki en büyük buz örtüsüyle kaplı, Danimarka Krallığı’na bağlı özerk bir bölgedir.[4] Kanada Arktik Adaları’nın doğusunda, Arktik ve Atlantik okyanusları arasında yer alan dünyanın en büyük adasıdır. Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Nuuk’tur. Fizyografik olarak Kuzey Amerika kıtasının bir parçası olmasına rağmen Grönland, 986’dan başlayarak bin yıldan fazla bir süredir siyâsî ve kültürel olarak Avrupa (özellikle sömürge güçleri olan Norveç ve Danimarka) ile ilişkilendirilmiştir.[5] Sakinlerinin çoğunun ataları Alaska’dan Kuzey Kanada’ya göç eden ve 13. yüzyılda yavaş yavaş adaya yerleşmeye başlayan İnuitlerdir.[6]
Adanın sahilleri hariç her tarafı 3 km kalınlığına varan bir buz tabakasıyla kaplı olup buzun tabanı deniz seviyesinin altındadır. Adanın %81’i buzullarla kaplıdır. Adanın kuzeyinde Arktik Okyanusu (Arktik Deniz), güneydoğusunda İzlanda ve Danimarka Boğazı, batısında Kanada’nın Ellesmere Adası ve Baffin Körfezi yer alır.
Honshu Japon Denizi 230.316 : Honshū (Japonca: 本州, “Ana ada”), Japonya’nın en büyük ve en kalabalık adasıdır. Honshū, Tsugaru Boğazı ile Hokkaidō’nun güneyinde, Seto İç Denizi ile Shikoku’nun kuzeyinde ve Kanmon Boğazı ile Kyūshū’nun kuzeydoğusunda yer almaktadır.
Madagaskar Hint Okyanusu 587.042 : Hint Okyanusu’ndaki Dağınık Adalar (Fransızca: Îles Éparses de l’océan Indien) ya da kısaca Dağınık Adalar (Fransızca: Îles Éparses), Hint Okyanusu’nda dört küçük mercan adası ve bir büyük adadan oluşan Fransa idaresindeki bölge. Adaların sürekli bir nüfusu yoktur. Yılın çoğu zamanı ıssızdır. Adalar, Juan de Nova Adası, Glorioso Adası, Bassas da India, Tromelin Adası, Europa Adası’ndan oluşurlar. Bu adalar Madagaskar’ın 200 mil doğusunda bulunurlar.
Adaların dördü Mozambik Kanalında; Tromelin Adası ise Hint Okyanusu’ndadır.
Sumatra Hint Okyanusu 473.605 : Sumatra Adası, Endonezya’ya ait bir ada. Malay Takımadalarının batı kesiminde yer alıyor. Sunda Adalarının en batısındaki ada, yüzölçümü bakımından da dünyanın en büyük altıncı adası olarak öne çıkıyor. Sumatra Adası’nın alanı yaklaşık olarak 473 bin kilometrekare.
Yeni Gine Güneybatı Pasifik 820.033