Fareler kemiriciler takımı içinde yer alır. Bu bağlamdan hareket edersek dünyada yaşayan en büyük kemiricinin ka-pibara (Hydrochoerus hydrochaeris) olduğunu söyleyebiliriz. 140 cm boy, 62 cm yükseklik ve 66 kg ağırlıkla en büyük fare olarak kabul edilebilir. Tutsaklık altında 113 kg ağırlığa ulaşmış bireyler de var.
Hydrochoerus hydrochaeris, kemirici hayvanların en irisidir. Anavatanı Güney Amerika’dır. Eti için avlanır. Oldukça tüylü bir yapıya sahip olan bu fare türü, -25 dereceye kadar düşen soğuk havalarda rahatlıkla yaşayabilmektedir. Güçlü bir kemirgen olan dünyanın en büyük fareleri Kapibara’lar, şehirlerdeki elektrik kablolarını kemirerek elektriklerin kesilmesine de sebep olmaktadır. Boyu yaklaşık olarak 1,40 m ile 1,45 m arasında değişmekte ve yerden yüksekliği 65 cm, ağırlığı ise 70 kg olarak Guinness Rekorlar kitabına dünyanın en büyük faresi olarak girmişlerdir. Ayrıca hem suda hem karada yaşayan bir canlıdır.
Hydrochoerus hydrochaeris, otobur canlı hayvanlar arasındadır. Çimenler, meyveler, ağaç kabukları ve ağırlıklı olarak su bitkilerini tüketirler. Bitkilerin kuruduğu mevsimde daha az bitki bulunduğundan genellikle sazlıklara yönelir ve buralardan beslenirler. Diğer kemirgenlerde olduğu gibi, kapibaraların ön dişleri ot yemekten kaynaklı aşınmayı telafi etmek için sürekli büyür.
Dünyanın en büyük faresi nerede?
Anavatanı Güney Amerika Kostarika. Kapibara, dünyanın en büyük faresi olarak Guinness rekorlar kitabına girmiş bir canlı. Yaklaşık 70 kilogram ağırlığa ulaşabiliyor. Boyları da 1.40-1.45 metre gibi uzayabiliyor.”