E harfiyle başlayan çiçeklerin adları desek kaçımız kaçta çiçek çeşidini söyliyebilir ki, Baş harfi e olan çiçek türlerini sizler için derledik. E harfi ile başlayan çiçeklerin isimlerini yazmadan önce kısa bir bilgi sunalım ki bu da faydalı olacaktır.
Dünyada yüzbinlerce çiçek çeşitleri bulunmaktadır. Çiçek bir bitkinin üreme organlarını taşıyan kısmıdır. Hemen hemen herkes çiçekleri sever. Hatta birçoğu hoş kokulu ve güzel renklidir. Çiçeklerin, bitkilerin insan mutluluğu üzerindeki etkisi bilimsel olarak kanıtlanmış bulunuyor. Bu nedenle de süs olarak, bahçelerde, parklarda, evlerde yetiştirilir. Çiçeklerin çoğu dıştan içe doğru sırasıyla çanak yaprak, taç yaprak, erkek organlar (stamen) ve dişi organlar (pistil) denen dört temel bölümden oluşur.
Bitkilerin büyük bir kısmının döllenmesini böcekler sağlar. Dişi organın tepeciğine konan çiçek tozlari bir boru meydana getirerek yumurtacığın deliğine kadar uzanır, orada yumurta hücresiyle birleşerek döllenmiş yumurtayı meydana getirir .
Ezan Çiçeği : İlginç özelliklere sahip otsu bir bitkidir.Lale iriliğindeki ipeksi sarı çiçekleri gün boyu kapalı durur. Güneşin tam battığı anda yapraklarını açar, bu zaman da akşam ezanına isabet ettiğinden “Ezan Çiçeği” ismi verilmiştir. “Gece mumu çiçeği” olarak da bilinir.
Erika (Funda) : Erica carnea, Ericaceae familyasında, iğne yapraklı ağaçlık bölgelerde veya taşlık yamaçlarda yetişen orta, doğu ve güney Avrupa’nın dağlık bölgelerine özgü bir çiçekli bitki türüdür.
Erik Çiçeği : Erik çiçeği, orkide, bambu ve kasımpatı, eskiden beri Çin’de “4 Kibar Adam” olarak adlandırılıyor, çünkü bunlar ne rüzgardan, ne de soğuktan korkuyor. Erik çiçeği karda açar, orkide derin vadide saklanır, bambu rüzgardan korkmaz, kasımpatı ise hafifçe güzel kokusunu verir.
Erguvan : Erguvan, baklagiller familyasından, 10 metreye kadar boylanabilen, tek gövdeli, yaprak döken, çalı görünümünde bir ağaççıktır. Yapraklar karşılıklı, basit, dairemsi 7–12 cm kadardır. Dip kısmı kalp şeklinde, ucu yuvarlak, kenarlar tamdır. Gençken kırmızımsı-mor daha sonra mavi-yeşile döner
Elma Çiçeği : Elma çiçeği, ağaç yapraklarıyla beraber aynı zamanda gri ve pembe tonlarında açar. Elmanın çiçeklenmesi geç olur, aşırı soğuklarda donar. … Elmanın bir çok çeşidi vardır. Küçük, yeşil ve sarı renkte olanlar yaz aylarında yetişir.
Ebegümeci : Büyük ebegümeci, ebegümecigiller familyasından bir bitki türü. Yayılan bir bitkidir. Kuzey Afrika’da bir yıllık, Akdeniz’de farklı olarak çok yıllık 1 m yüksekliğindedir.
Eşek dikeni : Eşek dikeni, akız, kasna, kenger gibi çeşitli isimlerle de anılabiliyor. Taşlı ve çorak arazilerde kendiliğinden yetişebilen eşek dikeninin boyu 30 – 100 cm kadar ulaşır.
Ebegümeci : Büyük ebegümeci, ebegümecigiller familyasından bir bitki türü. Yayılan bir bitkidir. Kuzey Afrika’da bir yıllık, Akdeniz’de farklı olarak çok yıllık 1 m yüksekliğindedir.