Fransız devriminde ünlense de, Giyotin olarak bildiğimiz metodun kökeni orta çağa kadar uzanıyor. Fransız Devrimi, yakındaki Avrupa ülkelerince kendilerine de bu bağımsızlık hareketinin sıçramasından çekindikleri için korku ile karşılandı. Fransız Devriminin simgesi olarak kullanılmış, 18. 19. ve 20. yüzyıllara kara bir leke olarak geçmiştir.
Fransa’da devrimi korumak için bir Millî Güvenlik Komitesi kuruldu ve komiteye karşı gelen herkes idam edildi. Giyotine en çok ilgi duyan kesimlerin başında çocuklar geliyordu. Giyotin infazlarını büyük bir merakla izliyorlar, minyatür boyda üretilen oyuncak giyotinlerle kendi infazlarını gerçekleştiriyorlardı. Aslında yeni rejim için tehlike oluşturduğu düşünülen herkes yeni keşfedilmiş giyotin ile öldürüldü.
Bu dönem “Terör Çağı” olarak anılmaya başlandı. Yaklaşık bir yıl sürdü ve bu dönem boyunca yaklaşık 18.000 insan öldürüldü. Bu süre boyunca giyotinli idamlar, idam yerine toplanan kalabalığın popüler bir eğlencesi haline gelir. Hatta bu dönemde idam saatlerinin yazılı olduğu programlar satılmaya başlanır. Her gün gelen izleyiciler en iyi izleme yerlerini öğrenirler. İdamları izlemeleri için ebeveynler, çocuklarını da getirir. Terör’ün bitimiyle bu kalabalıklar aniden dağılır.
Fransız aristokratlarının ve rejime karşı gelen politikacıların neredeyse tümü ortadan kaldırıldı. Terör Çağı, Millî Güvenlik Komitesi başkanı Robespierre vatan hainliği ile , suçlanana dek devam etti. Devrimden sonra yeni rejime karşı gelen herkesin başı giyotin ile vuruldu.