Hamilelik süresi en uzun olan hayvan, İsviçre Alplerinde yaşayan Alp Semenderi’dir 38 ay hamile kalır.
Alp salamander, Alpler’de menzilinin batı ucundaki İsviçre-Fransız sınırından Avusturya üzerinden 700 m’nin üzerindeki rakımlarda menzilinin doğu ucundaki Dinar Alpleri’ne kadar bulunan parlak siyah bir semenderdir. Batı Alpleri benzer bir tür olan Lanza’nın alpin salamanderinde sadece küçük bir bölgede yaşar.
Gölgeli ve nemli yerleri sever; Çoğunlukla gece canlanır ve avlanır. Çiftleşme, ya ilkbaharda ya da yazın sığ sularda ya da nemli toprakta yapılır. Dişi tohum torbasını bir sonraki ilkbahara kadar taşır, 20-40 kadar yavru yaklaşık 6-9 ay kurkçuk olarak kalır. Tehlikede yakıcı bez salgılarım boşaltır. Derisi siyah, parlak ve lekesiz olan gövdesi kaim, kuyruğu silindir biçimindedir. Uzunluğu 11-16 cm arasında değişir. Hareketleri yavaştır. Böceklerle ve küçük kurtlarla beslenir.
Nemli topraklardaki kaya yosunlarının altında, birkaç tanesi bir arada yaşar. Bir anfibyum (ikiyaşayışlı) olmasına karşın tam bir kara hayvanıdır. İç döllenmeyle ürer. Ancak iki yumurta kanalındaki 60 yumurtadan yalnızca 2 yumurta gelişir. Öteki yumurtalar dağılarak lobumsu bir hale gelir.
Dölyatağı içinde gelişen yumurtalardan 8-12 mm boyunda iki yavru çıkar. Bu yavrular, gelişmeyen yumurtaların sarısıyla beslenerek, başkalaşım dönemini dölyatağında tamamlarlar. Döllenmeden 18-36 ay sonra, artık dört bacağı belirgin durumdaki 40-50 mm boyunda iki yavru doğar. Yağmurlu havalarda saklandıkları yerden açığa çıkarlar.