Işık: Güneşli ve yarı gölge yerlerde yetişir.
Nem ve su: Nem ve su ister.
Toprak: Rutubetli toprakları sever. Humusça fakir, balçık topraklardan hoşlanır.
Boy: 30-40m
Taç genişliği: 10-12m
Kurtbağrı, Zeytingiller familyasından Ligustrum cinsini oluşturan çalı veya küçük ağaçlara verilan ad. Anavatanı Avrupa, kuzey Afrika, Asya ve Avustralya ile Çin ve Japonya’dır. Adi kurtbağrı Türkiye’de doğal olarak yetişen tek kurtbağrı türüdür. Yaprak döken veya herdem yeşil çalı veya küçük ağaçlardır.
Ekim-Aralık aylarında olgunlaşan meyveleri sürgün uçlarında, bezelye büyüklüğünde, üzümsü meyve durumunda, olgunlukta parlak siyah renkli ve bol miktardadır. Haziran-Temmuz ayında açan çiçekleri hermafrodit, beyaz ve keskin kokulu, 4-6 cm. büyüklüğünde ve tüpümsü olup salkımımsı kurullar oluşturur.
Yaz yeşili veya sıcak İklimlerde yarı hep yeşil yapraklar 4-6 cm. uzun, ters oval biçimli, uçları sivri veya küt, kenarları düz ve yumuşak, üst yüzü koyu, alt yüzü açık yeşil renkli ve tüysüzdür. Genç sürgünler yumuşak yeşil renkli ve tüysüzdür.
Tohumla üretim esastır. Tohumlar toplandıktan hemen sonra sonbaharda ekilebileceği gibi, rutubetli kumda + 4° C de 2-3 aylık soğuk katlamadan sonra erken ilkbaharda da ekilir. Yeşil çeliklerle erken ilkbaharda, yarı olgun odun çeliklerle yazın camekanda, sonbaharda sert çelikle ısıtmalı sera ortamında üretilir.
Kirli hava şartlarına, kent iklimine ve endüstriyel yörelere dayanıklıdır. Canlı çit tesisinde ve erozyon önlemede kullanılır. Su baskınlarına dayanıksızdır. Gövde üzerinde parlak lentiseller vardır. Sonbaharda yapraklar morumsu bir renk alır ama gösterişsizdir.