Birçok farklı tür ayı vardır. Bu ayıların genel olarak şekilleri birbirine çok benzese de büyüklükleri ve renkleri önemli farklılıklar gösterir. Kutup ayılarının tüylerinin şeffaf olmasının tek sebebi, kolay kamufle olabilmelerini sağlaması. Ayılar genel olarak koyu renkli postu bulunan hayvanlardır. Siyah, boz, kahverengi ve koyu gri gibi renkleri olan ayıların tek beyaz akrabaları kutuplarda yaşar. Yaşadığı çevreye çok iyi uyum sağlamıştır. Kalın kürkü onu soğuktan korur, beyaz görünümü avlarından saklar. Kutup ayısı hem karada, hem denizde, hem buzda, hem de su içinde rahatlıkla avlanır.
Kutuplar neredeyse tamamen buz ve karla kaplıdır. Yani her taraf beyazdır! Kutup ayısı, soğuktan korunmak için sahip olduğu kalın yağlı derisi ve yoğun kürkü sebebiyle en büyük ayı türüdür. Bu dev hayvanın fark edilmeden avına yaklaşmasını sağlayan tek şey rengidir. Tüm o karla kaplı düzlüklerin ve tepelerin arasında, beyaz rengi sayesinde çok iyi kamufle olur. Bu tüyler ışığı yansıtarak beyaz görünmelerini sağlıyor.
Aslında sadece kutup ayıları değil, kutuplarda veya karla kaplı dağlarda yaşayan birçok canlının kürkü aynı sebepten beyazdır. Kutup ayılarının sarıya çalan beyaz renkli kürkleri tıpkı ördeklerde olduğu gibi, suyu üzerinden kaydıracak yapıya sahiptir. Ayrıca tırnaklarının arası yarı uzunluğuna kadar yüzme zarı ile kaplıdır.