Büyük ve alimler’den Mevlana Celaleddin Rumi sözleri ve nasihatları ile hayatınıza yön verecek altın değerinde sözleri derledik. İnsan için faydalı olan bilgi, bilgilerin en üstünüdür, en güzel rehberdir. Bu çalışmamdaki amaç, toplumda ortaya çıkan bozulmanın durulması adına, ‘bir damla’ olabilmektir.
Bazı insanlar vardır ki doğduğu zamana ait değildir. Çağların ötesinde yaşarlar. Onlar ışık olur çevresini aydınlatırlar. Cevherlerin usta ellerde yetişmesi, değerinin ortaya çıkması için belirli bir zamanın geçmesi lazımdır. Sürekli doğum sancısı çekenlerin dillerinden inci, mercanlar dökülür. Mevlânâ Celaleddin, “hamdım, piştim, yandım elhamdülillah!” derken en güzel iksiri ve insan-ı kâmilin yolunu göstermiştir.
Konya’da yaşamış ünlü düşünür ve şair Mevlana Celaleddin Rumi’dir. Muhammed Celâleddîn-i Rumi veya kısaca bilinen adıyla Mevlana 30 Eylül 1207 – 17 Aralık 1273), 13. yüzyılda yaşamış büyük tasavvuf alimlerindendir. Mevlâna’nın babası Belh Şehrinin ileri gelenlerinden olup, sağlığında “Bilginlerin Sultânı” ünvanını almış olan Hüseyin Hatibî oğlu Bahâeddin Veled’tir. Annesi ise Belh Emiri Rükneddin’in kızı Mümine Hatun’dur. Mevlana 17 Aralık 1273 yılında vefat etti. Öldüğü geceye düğün gecesi anlamına gelen şeb-i arus dendi. Mevlana Celaleddin Rumi’nin kabri Konya’dadır. Mevlana türbesi aynı zamanda müze olarak halkın ziyaretine açıktır.
MEVLANA CİNSELLİK SÖZLERİ
Şehvetin adını aşk koydular Eğer şehvet aşk olsaydı Eşekler aşkın şahı olurdu.. ( Hz Mevlana)
Her erkeklik aleti, kişiyi erkek etmez. ( Hz Mevlana)
Kim cinsel ilişkiye ve boğazına düşmüş, bu düşkünlüğünü kendisine âdet ve huy edinmişse ona denecek söz, ancak “Sizin dininiz size, benim dinim bana.”sözünden ibarettir. ( Hz Mevlana)
Şehvet soy üretmek için olmasaydı, Hz. Adem utancından kendisini hadım ederdi. ( Hz Mevlana)
Dıştaki ateş suyla söner. Şehvet ateşi parladıkça parlar; adamın yüzünün suyunu yerlere döker. ( Hz Mevlana)
Eğer şehvetin ve nefsin hevesine kapılır gidersen Ben sana haber vereyim ki eli boş nasipsiz gideceksin! ( Hz Mevlana)
Eğer şehvetten vazgeçersen bu dünyaya niçin geldiğini ve nereye gideceğini apaçık görürsün. ( Hz Mevlana)
Kibrin ve kinin başlangıcı şehvetten (zenginliğe, dünyevi isteklere duyulan aşırı sevgiden) dir. Hz Mevlana
Kibir, hırs, şehvet kokusu, söz söylerken soğan gibi kokar. Hz Mevlana
Namaz ehli olmayanı, gönül namazı kılmayanı öfke rüzgarı, şehvet rüzgarı, tama’ rüzgarı kapıp götürür. – Hz. Mevlana
“Şehvet hırsı,çirkinlikleri bile güzel gösterir.Hakikat yolcuları için yol afetleri içinde,şehvetten daha beteri yoktur.” Hz Mevlana