Mısırlılar, insan ruhunun ölümden sonra yolculuğa çıktığı bir sonraki yaşama inanıyorlardı. Ölülerin vücutlarının öbür dünyadaki yaşamları için korunmasının önemli olduğuna inanıyorlardı ve bu yüzden de “mumyalama” adı verilen bir teknik geliştirdiler.
Ölünün vücudundaki organlar çıkartılıyor, vücut tuzlar ve kimyasallarla mumyalanıp, kurutulup, bez bandajlarla sarılıyordu. Daha sonra bir tabuta yerleştiriliyordu. Bazen kedi ve maymun gibi hayvanlar bile mumyalanıyordu.
O zamanlarda binlerce mumya yapılmıştı fakat bunlardan yaklaşık 1000 tanesi bugüne gelebilmiştir. Yukarıda resmi görülen Tutankamon, dokuz yaşında Mısır kralı oldu ve öldüğünde yaklaşık 18 yaşındaydı. Mezarı, Krallar Vadisi’ndeki 60’tan fazla kral mezarından biridir.
Mezarın dört odasının içinde, deve kuşu tüylerinin, model gemilerin, bir tahtın ve altın bir ölüm maskesinin de bulunduğu 5000’den fazla nesne vardır.
Kimler mumya olabilir?
Zengin olan herkez. Kraliyet ailesi taştan yapılan tabutlarda saklanıyordu. Yada tabut içinde tabutlarda. Lahit yada tabut son olarak bir mezar odasına konulur. Zengin ve Kraliyet ailesi bunu yapıyordu.Fakat fakirse direk toprağa gömülüyordu.