Düşüp bir yerimizi yaraladığımızda yaranın üstüne sürdüğümüz oksijenli su, yara üzerinde bulunan mikropları öldürmek ve iltihaplanmayı önlemek için kullanılır. Oksijenli su, aslında komik bir sözdür. Çünkü oksijensiz su zaten olmaz. Su dediğimiz madde normal şartlar altında gaz halde bulunan hidrojen ve oksijenin birleşmesiyle oluşur. Oksijenli su uzun yıllardır ecza dolaplarındaki yerinden ayrılmayan bir çözeltidir. İlkyardım çantalarında, acil müdahale dolaplarında mutlaka bir oksijenli su bulunmaktadır. Düşüp bir yerimizi yaraladığımızda yaranın üstüne sürdüğümüz oksijenli su, yara üzerinde bulunan mikropları öldürmek ve iltihaplanmayı önlemek için kullanılır. Normal Fiyatı veya ücreti 15 ile 35 tl arası değişmektedir.
H20 olan formülü, 2 adet hidrojen ve 1 adet oksijen atomundan meydana geldiğini gösterir. İki farklı gazın birleşerek bir sıvı oluşturması size garip gelse de, ilerleyen yıllarda göreceğiniz derslerle bunun sebeplerini öğreneceksiniz.
Oksijenli su, normal suya göre fazladan oksijen içerir. Normal su H20 iken, “hidrojen peroksit” denilen madde H202 olarak yazılır. Yani 2 hidrojen ve 2 oksijen atomu vardır. Oksijenli su da bu maddenin normal suya karıştırılmasıyla elde edilir. Yaraya değdiğinde fazladan sahip olduğu oksijeni kaybeden oksijenli su, bu esnada ısı ortaya çıkartarak mikropları âdeta yakar.
Oksijenli Su Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?
1) Oksijenli Su Saç Açma İşlemi
2) Diş Bakımı
3) Tırnak Bakımı
4) Sivilceler ve Cilt Bakımı
5) Kulak Bakımı
6) İltihapları Yok Etmek İçin
7) Küflerle Mücadele
8) Halı Temizliği
9) Ayak Bakımı