Döllenmiş yumurta (zigot), rahme ulaşmadan evvel birçok değişiklikten geçer. Anneden gelen oosit ve babadan gelen sperm olmak üzere iki eşey hücresinin birleşmesi ile oluşan diploit hücredir. Bu şekilde yumurt aahücresinin döllenme ve rahim içerisine ilerleme yolculuğu başlamış olur. Zigot rahimde embriyo adı verilen ve çok çabuk gelişen bir hâl alır. Döllenen yumurta, zigot, bölünerek rahime doğru yolculuğuna başlar.
Bu arada rahmin iç zarı döllenmiş yumurtanın yerleşebilmesi için hazır hale gelmiştir. Zigot daha sonra fallopian kanalından rahme ulaşır. Zigot yolda, hızlı bir şekilde, genel büyüklüğünde bir değişim olmadan birçok sayıda hücreye bölünür. Sonuçtaki hücre kütlesine “morula” denir. (Morula, embriyonik gelişiminin çok erken bir evresindeki embriyoya verilen isim. Gelişimin bu evresine de morula denir. Hücreler yığınıdır.)
Morula uterusa (rahime) doğru fallop tüplerinden aşağı doğru hareket eder, döllenmeden yaklaşık olarak 4 gün sonra rahime ulaşır ve bu sırada blastomerlerin arasına sıvı girer ve birikir.Bunun sonucu olarak iç tarafta sıvı dolu bir boşluk oluşur. İçinde sıvı dolu bir boşluk olan morulaya artık blastosist adı verilir. Bu hücreler, embriyonun anneden besin ve oksijen temin etmesini sağlayan plasenta adlı özel bir organa dönüşür.
Morula rahme girdikten sonra da bölünmeye bölünmeye devam eder. Bu evrede, bu hücre yuvarlağına “blastosist” adı verilir. Blastosistin hücreleri, rahimde bir iki günlüğüne yüzer hâldeyken bölünür. Hamileliğin beşinci veya altıncı gününde, blastosist, rahmin iç yüzeyine bağlı hâle gelir. Blastosistin, trafoblast adı verilen dış hücreleri, rahmin iç kaplamasını kıran bir enzim banndmr. Trafoblast rahim dokularını istila ederek çok hızlı bir şekilde bölünür. Bu rahim duvanna bağlanma işlemine “implantasyon” adı verilir.