Yunuslar yaydıkları ses dalgaları ile balık sürülerini şok ettikten sonra yerler. Yunuslar 10 milyon yıldır gezegenimizde varlığını sürdüren ve balinaların bir alt familyası olan delphinidaea familyasına ait memeli hayvanlardır. Yunuslar deniz canlıları arasında en zeki tür olarak bilinir. Dünyada en yaygın yunus türü, Afalina (Tursiops truncatus) olarak adlandırılır. Yunuslar genelde dipte dolaşan balıklarla beslenirler ama aynı zamanda karides ve kalamar da yerler. Yunuslar omurgalı hayvanlar ayrıca bizler her ne kadar “yunus balığı” desek de aslında yunuslar memeli hayvanlardır. Gruplar halinde avlanırlar ve çok zekice stratejilerle avlarını neredeyse asla kaçırmazlar.
Yunusların kendilerine ait sonar sistemleri vardır. Bu sayede uzaklarında ne olduklarını rahatça anlayabilirler. Ayrıca yunus balığının gözleri birbirinden bağımsız hareket eder ve retinalarında olan bir katman nedeni ile geceleri de aynı gündüz gibi görürler. Birçok ülke yunusların gözleri kapalı halde balıkları bulma özelliğini inceleyerek onları batıkların ve yabancı gemilerin bulunmasında kullanmak üzere çalışmalar yaparak onların kusursuz beyinlerinden faydalanmaya çalışmaktadırlar.
Hiçbir şey içmezler. Yunuslar çölde hiçbir su kaynağına ulaşamayan hayvanlar gibidir. Suyu yiyeceklerinden (genellikle balık ve kalamar) ve su açığa çıkaran vücut yağlarını yakarak elde ederler. Okyanusların sevimli ve bilgin yaratıklar olan yunusları, havuzlarda özel şovlarda değil de, özgür oldukları yerde, yani denizlerde görmek isteriz. Çünkü her canlı kendi evinde mutludur. Böylelike yunus balığı hikayesinin sonuna geldik.