İnsan vücudunda kaç tane hücre vardır?
Bütün canlılar bir ya da daha fazla hücreden meydana gelmiştir. Hücre canlıların canlılık özelliği gösteren en küçük yapı birimidir. Hücre organelleri mitokondri, kloroplast, koful, lizozom, ribozom, sentrozom, endoplazmik retikulum, golgi aygıtı ve plastitlerdir. İnsanlar, her birinin kendi yapısı ve işlevi olan trilyonlarca hücreden oluşan karmaşık organizmalardır. Bir canlıyı oluşturan en küçük yapı birimine hücre denir. İnsan vücudunda 10 trilyondan fazla hücre vardır. Bir hücre basit bir yaşam ünitesidir ve tüm canlılar hücrelerden oluşmaktadır.
Artı, vücudumuzun içinde ve üzerinde bulunan bakteri olup olmadığına bağlıdır. Çoğu hücreler ancak mikroskopla görülebilecek kadar küçüktür. Hücreler aynı zamanda vücudun kalıtsal materyalini içerir ve kendilerinin kopyalarını çıkarabilirler.
Bu hücreler birbirleriyle uyum içinde çalışarak insanların hayatta kalmaları için gerekli temel işlevleri yerine getiriyorlar. İnsanların vücudunda sadece insan hücreleri bulunmuyor. Bilim insanları, insan vücudunda bulunan bakteri hücrelerinin, insan hücresi sayısından çok daha fazla olduğunu düşünüyor.
40.000 kırmızı kan hücresi bir “O” harfinin içini ancak doldurabilir. Avuç içindeki deri milyonlarca hücreden meydana gelmektedir. Bazı tek hücreli organizmalar bağımsız hayat sürer. Diğerleri organize gruplar hâlinde dağınık bir şekilde yaşar.
Örneğin, siz bu satırlan okurken, sinir hücreleriniz, ne okuduğunuza dair mesajları beyne iletmektedirler. Göz yuvarlak-lannıza bağlı kas hücreleri gözünüzü sayfa üzerinde gezdirebil-menizi sağlar.
Hücre zarının özellikleri
– Hücreye şekil verir.
– Hücreyi dış etkilerden korur.
– Hücrenin madde alışverişini kontrol eder.
– Hücrenin dağılmasını engeller.