Doğadaki canlılarda çok büyük bir çeşitlilik hakimdir. Örneğin iskele kuşlarının farklı türlerinin, kendi avlanma biçimlerine uygun gaga yapıları vardır. İskele kuşu, dünyanın dört bir tarafında yaşayan; büyük kafalı, uzun, ağır ve sivri gagalı; kısa bacaklı ve kısa kuyruklu kuş familyasına verilen addır. Dış ve iç ayak parmaklan birbirine güçlü zarlarla bağlıdır. Balık avcıları olan iskele kuşlarında ise uzun, sivri, hançer şekilli, yanlardan yassı görünümü olan gagalar vardır. İskele kuşları, nehir 1 yataklarının dik duvarlarına yuva yapar. Ucunda büyük bir oyuk bulunan ve balık kemiklerinden ve pullarından oluşan 1.2 m ile 4.6 m’lik bir yuva kazarlar.
İskele kuşları genellikle nehir kıyısındaki ağaç tüneklerinden avlanırlar. İskele kuşu, bir gölün veya ırmağın kenarındaki bir bankta, yüzeye yakın yüzen küçük balıkların gelmesini bekleyerek uzun saatler geçirebilir. Daha sonra bazen havada bir noktada asılı bir durumda kalarak balığın ardından suya dalar. Çeşitli küçük balıkları alırlar ve onları yemek üzere tüneğine taşırlar. Birçok balığı hiç bekletmeden hemen yutarlar fakat dikenli olanları dikenli balık (stickleback) gibileri- önce dala çarparlar. Çünkü bu balıkların bükülmeyen diken ve yüzgeçleri sadece öldüklerinde düzleşir.
Avlarını genellikle tutar ya da gagalarını bir zıpkın biçiminde kullanırlar. Balığı daha sonra havaya atar, yakalar ve yutar. İskele kuşu aynı zamanda kerevit, kurbağa, kara kurbağası, semender ve böcek de yer.