Dünya, her yıl belirli zamanlarda ufak meteoritlerin yolunda kalır. Böyle zamanlarda gökyüzünde kıvılcım yağmuru yağıyor gibi görünür.
Uzay bilimiyle uğraşan bilim insanlarının en çok araştırdığı cisimlerden biri olan kuyruklu yıldızlar da meteor yağmuruna neden olabilmektedir. Meteor ve meteorların sebep olduğu meteor yağmurları ise, gelişen bilimin detaylı bilgiye sahip olduğu bir olgu haline gelmiştir.
Atmosferin Termosfer adı verilen tabakasında gerçekleşen, meteorların havanın sürtüşmesinden dolayı çıkardığı ışık ve bu ışığın uzayda bıraktığı görüntüye meteor yağmuru denmektedir.
Akıntıların ve kümelerin kuyruklu yıldızlar gibi yörüngesi vardır ve kuyruklu yıldızların parçası olduğuna inanılır. Bilinen en parlak meteor yağmuru 12-13 Kasım 1833 tarihlerinde gerçekleşmiştir. Bu her kasım ayında meydana gelen Leonid yağmurlarından biridir ve doğrudan Leo takımyıldızından geldiğine inanılmaktadır.
Barringer Krateri, Arizona’nın kuzeyinde bulunan büyük bir çökeltidir. 1275 m genişliğinde ve 175 m derinliğindedir. Günümüzden 50.000 yıl önce bir meteoridin Dünya’ya çarpmasıyla meydana gelmiştir.