İnsanlar kireç taşını yüzyıllar boyunca mum boya yapmak için kullandılar. Günümüz de hoş şekilleri, renkleri ve süslemeleri ile mumlar salonlarımızda, oturma odalarımızda hatta banyo süslemelerimizde bile yer alır oldu. Günümüzde birçok mum boya yapay kanşımlarla da hazırlanmaktadır. Bu karışımda, birçok rengin eklendiği kil kullanılmaktadır.
Mum boyası pudra şeklinde olup en ufak bir parçası dahi mumun rengini değiştirmeye yeterli maddedir. Çok çabuk eriyen ve mumun içine işleyen özel bir boyadır. Mum, parafin, donyağı ya da bunlara benzer, yavaş yanan bir maddenin, genellikle pamuktan yapılan bir fitilin üzerine döküldükten sonra katılaştırılması yöntemiyle hazırlanan, genellikle silindir biçimindeki ışık kaynağıdır.
Kireç taşı, okyanus seviyesinde yaşayan çok sayıda küçük bitki ve hayvan fosilinden meydana gelir. Bunların arasında, kabuklan kireçten oluşan, Foraminifera adlı, tek hücreli hayvanlar vardır. Bu hayvanlar öldüklerinde, kabukları okyanus yatağına çöker ve zamanla burada kalın bir kireç katmanı oluşur. Bu katman sertleşir ve daha yumuşak bir kireç taşı olan tebeşir taşına dönüşür.
Deniz kıyılarındaki dağlar tebeşir taşının en iyi görülebileceği yerlerdir. Tebeşirli bölgelere yakın bahçelerin ve tarlaların toprakları çok alkalinlidir ve bu da, burada yaşayan bitkilerin gelişimini etkiler.