Halk arasında birçok kelime kullanırız. Ama bazen nasıl yazıldığı bilinmemektedir. “Kelam-ı Kadim“ kelimesinin nasıl yazılacağını merak ediyorsanız yalnız değilsiniz! Çoğunlukla yanlış kullanılan Kelam-ı Kadim nasıl yazılır? Kelam-ı Kadim kelimesi din bilgisi terimidir. Kur’an-ı Kerim anlamına gelir. Kur’an, İslam dininin temel ilkelerini, Hz. Muhammed’e gönderilen Tanrı buyruklarını içeren, Müslümanlığın temel kitabı, Kur’an-ı Kerim, Kelam-ı Kadim, Mushaf, Mushaf-ı Şeriftir.
Bugün gerek sosyal medya paylaşımlarında gerekse internette yer alan metinlerde bu sıfat tamlamasıyla ilgili ne denli yazım yanlışları yapıldığı hemen göze çarpmaktadır. Bu kelime genellikle “KelamıKadim“ şeklinde yanlış yazılmaktadır.
“Kelam-ı Kadim” sözcüğünün yazımı ile ilgili birçok kez hataya düşülmektedir. Birleşik mi yoksa ayrı mı yazacağım diye kararsız kalan kişiler ilk olarak TDK’nın resmi internet sitesine giderek sorgulama yapar. Türk Dil Kurumu’nun yanı sıra bu başlık altından da “KelamıKadim” şeklinde yazılması hatalı olup, kelimelerinin “Kelam-ı Kadim” şeklinde yazılması gerekir. Kelimenin diğer yazım şekilleri yanlıştır. Lütfen Türkçemizi düzgün kullanmaya özen gösterelim. Doğru kullanımı “Kelam-ı Kadim” şeklinde olmalıdır.
Bu sözcüğün doğru yazımı ve örnek cümlelerde kullanımı hemen aşağıda bulabilirsiniz.
Doğru yazılışı
Kelamıkadim (Yanlış kullanım)
Kelam-ı Kadim ✓ (Doğru kullanım)
Cümle içinde örnek kullanım:
Elimde 16. asırda İran’da yazıldığını tahmin ettiğim (çok küçük eb’atta) hasna ve müstesna bir Kelam-ı Kadim vardı.